Zaharul este probabil cel mai nociv produs “alb”, insa este bine sa incercam sa reducem si consumul celorlalti indulcitori artificiali. Trebuie sa retinem faptul ca zaharul este primul factor legat de nutritie ce cauzeaza riscul de obezitate sau diabet. De asemenea, poate predispune la boli de inima. Astfel, pentru o nutritie sanatoasa, este indicat sa consumam indulcitori naturali precum mierea sau zaharul brun, mai bogati in nutrienti.
6. Pentru un organism sanatos, fa mai multa miscare.
Oricat de sanatos ar fi stilul tau de nutritie, acesta nu poate sa aiba efecte benefice majore fara putina miscare. Tine minte faptul ca rezultate dau si mersul pe jos sau urcatul scarilor (in loc sa iei liftul). Asadar, miscarea este un element de baza pentru un organism sanatos si un regim de viata echilibrat.
7. Pentru un organism sanatos si o nutritie corecta, mananca la masa.
In cartea Food Rules: An Eater’s Manual scrisa de Michael Pollan, autorul ne atrage atentia ca un birou nu poate fi niciodata inlocuit cu o masa atunci cand mancam. Daca ne hranim atunci cand privim la televizor, lucram sau conducem masina, creierul nostru nu transmite un semnal constient catre organism si astfel mancam mai mult decat avem nevoie. Atunci cand mancam asezati frumos la masa suntem atenti asupra actiunii pe care o facem si ne hranim corespunzator. Daca totusi suntem pe fuga, putem sa rontaim (fara efecte nedorite) fructe si legume.
8. Pentru un organism sanatos si o nutritie corecta, mananca portii mai mici.
O modalitate usoara prin care putem sa mancam portii mai mici este sa cumparam farfurii mai mici. Incercati acest truc si veti observa ca veti simti senzatia de satietate chiar si mancand o cantitate mai mica de mancare, insa intr-o farfurie mai mica. O informatie interesanta este faptul ca multe restaurante servesc mancarea in farfurii mari tip platou pentru a influenta in subconstient consumatorul. Astfel, el isi comanda mai multe feluri de mancare.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară