IN ACEST ARTICOL:
Liposuctia (lipoabsorbtia sau lipoaspiratia) se numara printre cele mai frecvente operatii estetice de indepartare a depunerilor rebele de grasime din diferite zone ale corpului: barbie, gat, coaspe, fese, solduri, abdomen si chiar fata.

Mituri despre liposuctie:


-Prin lipoabsorbtie, slabesti. Nimic nu poate fi mai fals decat aceasta afirmatie. Prin liposcutie nu se slabeste, ci sunt doar indepartate depunerile nedorite de grasime.

-Rezultatele sunt identice in majoritatea cazurilor. Niciodata rezultatele liposcuctiei nu vor fi aceleasi la toate femeile, ele fiind determinate in principal de calitatea pielii.

-Liposcutia este o operatie banala. Cu toate ca am auzit atatea despre liposuctie si avem impresia ca stim totul din reviste, liposcutia este departe de a fi o operatie banala. In cazul liposcutiei, trebuie efectuata anestezie generala sau locala si este necesara o mare abilitate din partea celui care care savarseste acest procedeu.

-Rezultatele liposuctiei sunt permanente si definitive. Intr-adevar, celulele adipoase care au fost elimininate nu se mai regenereaza. Raman insa celelale celule grase care se pot dezvolta pe viitor daca nu sunt luate masuri din timp.

-Este bine sa elimini cat mai multa grasime! Este mai indicat sa se inlature mai putina grasime decat sa fie indepartata prea multa. In prima situatie se poate repara sau corecta, in cea de-a doua insa, cu greu se mai poate retusa ceva.

-Lipoabsorbtia duce la indepartarea celulitei. Nimic mai fals! Liposuctia nu are niciun efect asupra celulitei, ci asupra straturilor de grasime depuse in diferite zone. Daca te-ai confruntat cu celulita inainte de lipscutie, probabil vei intampina aceeasi problema si dupa operatie.

Preturi si proceduri


Costurile unei liposcutii pentru o zona de interventie variaza intre 600 si 2000 de euro, in functie de particularitatile persoanei respective, de zona aspirata, de numarul zilelor de spitalizare, etc. Exista mai multe proceduri de liposcutie, printre cele mai noi fiind incluse cea cu ultrasunete sau cea oscilanta. In primul caz, prin intermediul ultrasunetelor, straturile de grasime sunt disipate, grasimea aspirandu-se astfel mai rapid si mai igienic decat in cazul operatiei clasice. Pe de alta parte, in cazul liposuctiei oscilante, tesuturile adipoase in surplus sunt distruse mecanic, cu ajutorul unui corp tubular ce produce vibratii de o frecventa ultrarapida. Mai nou, au fost introduse recent in Romania aparate ce permit dizolvarea celulelor adipoase, fara a apela la anestezie sau bisturiu. Tratamentul cu aceasta aparatura moderna presupune transportarea celulelor adipoase la ficat si indepartarea acestora prin procesele fiziologice. Alegerea procedurii se face in functie de particularitatile fizice ale fiecarei persoane in parte si de antecedentele medicale ale acesteia.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri