IN ACEST ARTICOL:
Vara sau iarna, fustele se vor purta mereu, la fel si rochiile, aceasta tinuta emanand feminitate, seductie, senzualitate. Nu mai aducem in discutie viata intima, in care aspectul fizic isi are importanta sa.
Vara sau iarna, fustele se vor purta mereu, la fel si rochiile, aceasta tinuta emanand feminitate, seductie, senzualitate. Nu mai aducem in discutie viata intima, in care aspectul fizic isi are importanta sa.

Pentru a intelege cum putem combate celulita fara a apela la tratamentele cosmetice ori chiar chirurgicale va trebui sa lamurim ce este celulita. Impropriu denumita “celulita” (aceasta ar insemna inflamatia tesutului gras subcutanat, situatie grava de altfel), aceasta este reprezentata de acumularea unui material lipidic in celulele grase subcutanate. Prin cresterea de volum a celulelor grase, circulatia locala se modifica, aportul de oxigen si nutrienti devine insuficient si o serie de celule grase se sparg, eliminandu-si continutul in spatiul intercelular. Aici se dezvolta un minim proces inflamator, avand ca rezultat final secretia de elemente conjunctive, fibre care organizeaza tesutul gras in “ochiuri de plasa” si care se leaga de partea profunda a pielii, tractionand-o. In felul acesta pielea capata un aspect de “coaja de portocala”. Este deci evident ca odata instalata, celulita este greu de inlaturat, necesitand timp, rabdare si multa vointa.

Oricat de multe tratamente cosmetice ati folosi, in lipsa unor exercitii fizice si a unei diete adecvate celulita nu va disparea.

Care sunt cauzele celulitei?

Celulita este favorizata de cauze din cele mai diverse, spre exemplu expunerea exagerata la soare, viata sedentara, variatii ale hormonilor sexuali, viata sexuala, lipsa activitatii fizice, alimentatia inadecvata sau haotica, hidratare insuficienta, lipsa unor vitamine etc.

Alimentatia anticelulitica

Alimentatia anticelulitica trebuie asociata cu exercitii fizice usoare. Trebuie sa consumati alimente bogate in fibre, dar si in vitamine care au efecte importante la nivelul pielii si tesutului subcutanat, cum ar fi:

  • Vitamina A, implicata in procesele de regenerare a celuleor epiteliale, a celulelor pielii in special.
  • Complexul vitaminic B, implicat in foarte multe procese metabolice, in mentinerea sanatatii tesuturilor, accelereaza arderea caloriilor, mentin hidratarea pielii si a tesuturilor subcutanate etc.
  • Vitamina C, foarte importanta in procesele oxidative, fiind unul dintre cei mai puternici antioxidanti din organism si de asemenea intervine in formarea colagenului, cel care mentine structura tesutului subcutanat.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum scăpam de celulită? Află de la Cori Grămescu, nutriționist și instructor de pilates Premenopauza: când nu mai slăbești ca în adolescență – sfaturi si recomandări de la specialist Dieta disociată - ghid complet pentru slăbit eficient și sănătos cu dieta 333 și alte diete disociate

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri