10 Mai 2012 publicat în Sanatate 203 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Testul Babes-Papanicolau este recunoscut astazi ca una dintre cele mai importante analize pe care fiecare femeie care si-a inceput viata sexuala ar trebuie sa o faca periodic. Este o analiza usoara, nedureroasa, dar atat de importanta!
Atunci cand apare o inflamatie, o infectie sau se produc modificari (atipii) ale celulelor cervicale testul papanicolau le poate decela. Aceste modificari celulare sunt adesea asimptomatice, insa pot evolua trist, spre cancer de col uterin daca nu sunt depistate la timp. Aceste modificari celulare, depistate precoce, pot fi tratate pana la vindecare.

Sursa foto: shutterstock_18045565

In zilele noastre incidenta cancerului de col uterin este foarte mare, iar mortalitatea prin cancer de col uterin in randul femeilor ocupa locuri de top in mortalitatea feminina, astfel ca preventia acestei maladii trebuie facuta, cu atat mai mult cu cat exista un test atat de simplu si de ieftin la dispozitia femeilor.

Testul Papanicolau – ce poate detecta?

Testul Papanicolau poate detecta vaginite (infectii vaginale), cervicite, boli cu transmitere sexuala, infectia cu papilloma virus (HPV), diferite tipuri de atipii celulare de la cele “in situ” pana la cele canceroase.

Este indicat ca inainte de a efectua testul Babes-Papanicolau sa faceti intai analiza de secretii vaginale pentru ca daca aveti o infectie genitala testul papanicolau iese modificat. Tratati intai infectia genitala daca exista, apoi dupa tratament faceti testul Papanicolau.

Sursa foto: shutterstock_97321361

Cand se face testul Papanicolau?

Teoretic testul Babes-Papanicolau ar trebui facut anual odata cu inceperea vietii sexuale. La femeia tanara poate fi facut si la doi ani.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri