11 Iunie 2012 publicat în Sanatate 1 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Campania 'Tipuri de burtica' isi propune sa incurajeze oamenii sa isi mentina si imbunatateasca sanatatea digestiva si sa spuna stop disconfortului digestiv, caracterizat prin manifestari precum balonarea, constipatia si flatulenta excesiva.

Spre deosebire de problemele legate de greutatea corporala, sanatatea dentara, somnul si sanatatea inimii, oamenii nu considera confortul digestiv la fel de important pentru propria sanatate, insa au inceput sa devina tot mai constienti de rolul acestuia in starea generala de bine si calitatea vietii.

Aparatul nostru digestiv contribuie nu doar la alimentarea organismului cu energie si nutrienti, dar este recunoscut si pentru rolul pe care il are in reglarea dispozitiei noastre, multi experti recunoscand astazi faptul ca tractul digestiv este al doilea creier al corpului uman. De fapt, 95% din hormonul starii de bine, serotonina, este produs la acest nivel, asa ca nu este de mirare ca cercetarile celor de la Danone au descoperit ca disconfortul digestiv resimtit frecvent, desi nu foarte grav, are un impact enorm asupra sanatatii emotionale, sociale si fizice.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ceaiul de mentă - Beneficii și proprietăți pentru sănătate! Aromă, savoare și terapie într-o singură ceașcă de ceai Ceai pentru stomac - ghid complet pentru ameliorarea problemelor digestive Când ai tensiunea mică ce trebuie să faci - ghid complet

La nivelul populatiei feminine:

• 72% declara un impact emotional, inclusiv:
• Irascibilitate/enervare (25.5%)
• Sentimentul ca sunt neatragatoare (15%)
• Stres si anxietate (13.4%)
• Lipsa dorintei de a socializa sau de a iesi cu prietenii (10.2%)
• 86% declara un impact fizic, inclusiv:
• Senzatia de disconfort (57.3%)
• Senzatia ca sunt „grase” (27.1%)
• Sentimentul de oboseala/apatie (24.4%)

Prof. Dr. Eamonn Quigley continua: “Disconfortul digestiv constituie o problema comuna pentru majoritatea dintre noi si, cu toate acestea, nu multi oameni iau initiativa de a-si imbunatati sanatatea digestiva, in ciuda impactului evident pe care aceasta o are asupra calitatii vietii noastre. Campania ”Ai grija de burtica ta” (‘Love Your Tummy’) isi propune sa le arate oamenilor faptul ca, in cele mai multe cazuri, prin adoptarea unor mici schimbari in ceea ce priveste stilul de viata, cum ar fi regimul alimentar, consumul de probiotice si al unei cantitati mai mari de apa, acestia isi pot imbunatati sanatatea digestiva si, in consecinta, bunastarea fizica si emotionala. De aceea, ar trebui sa faca o schimbare in bine cu ocazia acestei Zile Mondiale a Sanatatii Digestive”.

Cum să te bucuri de Paște fără grija kilogramelor în plus? Află ce meniu să adopți de la Cori Grămescu, nutriționist și instructor de pilates Grăsimea abdominală poate cauza grave probleme de sănătate. Cori Grămescu dezvăluie planul revoluționar prin care poți slabi 30 de cm în talie în 6 luni Vinul fiert: Rețetă tradițională, beneficii și secrete pentru cea mai aromată băutură de iarnă

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri