20 Iulie 2012 publicat în Sanatate 11 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Expertul nostru in nutritie si fitness ne ofera sfaturi pretioase despre modul in care ne putem mentine in mod natural sanatatea oaselor.

GRADUL DE ABSORBTIE AL CALCIULUI DIN ALIMENTE
50% :varza, conopida, broccoli, varza de Bruxelles sau chinezeasca, rucola
30%: lapte, iaurt, branza, soia, tofu, sucuri de fructe
20%: migdale, susan, fasole boabe
5% spanac

-ALTE SURSE-fructe oleaginoase (nuci, migdale) si semintele sunt bogate in calciu, dar si in calorii
Apele minerale bogate in calciu permit o absorbtie eficienta a acestui mineral in organism.

Produsele alimentare imbogatite cu calciu:

  • suc de fructe=300 mg Ca/250 ml
  • tofu=200-300 mg Ca/250 g
  • conserve de rosii= 65 mg/250 g
  • paine, faina de grau, malai

Sucul de portocale imbogatit cu calciu are un continut si o eficienta a calciului similare cu cele din lapte, iar laptele de soia imbogatit are chiar mai mult calciu decat laptele de vaca.

  • Suplimente de calciu pot fi: compusi simpli de calciu purificat- in care calciul este combinat cu aminoacizi chelatori, carbonat, citrat, gluconat, fosfat de calciu
  • mixuri de calciu cu alti compusi-magneziu, vitamina D, saruri de aluminiu(antiacide), fier
  • pudra de calciu-din oase, crustacee, dolomit.

Formele masticabile sunt cele mai eficiente, datorita cresterii suprafetei de contact cu mediul acid din stomac si cu enzimele digestive.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri