Iaurtul a fost supranumit "superalimentul femeii" pentru ca este alimentul care protejeaza cel mai mult femeia de inficetiile genitale precum vaginite (candidoza, gradnerella vaginalis si alte vaginite).
Iaurtul este astfel recomandat in alimentatia femeii de fiecare data cand se confrunta cu:
- scaderea imunitatii;
- raceli frecvente;
- infectii repetate;
- concediile la mare sau la piscina (favorizeaza candidoza);
- dupa tratamente cu antibiotice sau alte medicamente care scad imunitatea sau afecteaza flora microbiana normala a organismului etc.
Regasiti mai jos si alte beneficii sanatoase ale consumului de iaurt natural. Atentie la produsele "light", acestea sunt sarace in grasimi, dar pot avea adaos de zahar.
Iaurtul: Beneficii pentru sanatate
1. Consumul de iaurt previne/trateaza osteoporoza.
Orice tip de iaurt este o sursa bogata de fosfor, calciu si vitamina D. Tocmai de aceea, consumarea lui ne ajuta sa prevenim sau, daca deja suntem bolnavi, sa tratam o afectiune greu de stapanit dupa o anumita varsta, osteoporoza. De fapt, celor care sufera de osteoporoza le este recomandat sa manance cel putin o portie de iaurt pe zi.
Image © Shutterstock - 67145089
2. Consumul de iaurt previne cancerul de colon.
In iaurt putem regasi culturi de bacterii ce au un efect benefic pentru colon, ajutandu-l sa functioneze mult mai bine. In afara de bacterii, calciul, continut de iaurt, controleaza producerea excesiva de celule (ce poate forma cancer pe colon) si acizii din organism. Astfel, ca si rezultat, consumul regulat de iaurt scade simtitor riscul de cancer la colon.
3. Consumul de iaurt ajuta la o digestie mai usoara.
Dupa cum am mentionat si mai devreme, fiecare portie de iaurt contine bacterii digestive ce ne ajuta sa eliminam microorganismele toxice din sistemul nostru digestiv. Cu alte cuvinte, consumul de iaurt imbunatateste digestia, fiind extrem de benefic pentru persoanele ce sufera de indigestie, constipatie sau infectii intestinale.
4. Consumul de iaurt imbunatateste imunitatea organismului.
Culturile de bacterii din iaurt accelereaza producerea de celule albe (leucocite), ce lupta impotriva infectiilor. Ca si rezultat, persoanele ce consuma iaurt in mod regulat au o imunitate mai ridicata. Asadar, daca introducem in alimentatia noastra regulata cate o portie de iaurt, vom rezista mai usor afectiunilor comune precum raceala.
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri