Cafea vs. Ceai: ajutor pentru sanatate
Indigestie: Expertii au descoperit ca boabele de cafea prajite contin o substanta ce inhiba producerea acizilor din stomac, ajutand la vindecarea indigestiei.
Inima: Un studiu olandez a relevant faptul ca doua cesti de cafea pe zi scade cu 20% riscul bolilor de inima.
Diabet: Studiile efectuate de UCLA au demonstrat ca un consum regulat de cafea reduce sansele de a face diabet de tipul II cu 56 de procente.
Cancer de piele: Potrivit unui studiu, cafeaua ne protejeaza impotriva cancerului de piele, absorbind razele nocive si ajutand la procesul de regenerare a celulelor.
Image © Shutterstock - 2755179
Cancer: Extractul de ceai este un bun antioxidant si contine cea mai mare concentratie de polifenoli ce neutralizeaza radicalii liberi, raspunzatori pentru imbolnavirea celulelor de cancer.
Insulina: Potrivit unui studiu din anul 2002, consumul de ceai negru sau verde imbunatateste producerea de insulina in organismul nostru.
Cura de slabire: Consumul zilnic de ceai verde nu ajuta doar la pierderea in greutate, ci si in reducerea tensiunii arteriale si a colesterolului “rau”.
Gingivita: Potrivit unor studii recente efectuate in Japonia, doua cesti de ceai verde consumate in fiecare zi previn gingivita, dar si caderea dintilor.
Cafea versus Ceai: frumusete
Celulita: Se pare ca renumita cafea este un remediu bun impotriva celui mai mare dusman al oricarei femei, celulita. Aplicat pe zonele afectate, zatul de cafea imbunatateste microcirculatia si reduce aspectul de coaja de portocala.
Piele: Se stie despre ceai (mai ales despre cel verde) ca este un puternic antioxidant si are efect anti-inflamator. De aceea, el este un component des intalnit in cremele anti rid si in serumurile ce ne protejeaza impotriva razelor ultraviolete.
Cearcane: Compresele cu ceai reduc cearcanele.
Image © Shutterstock - 8900407
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?