4 Septembrie 2012 publicat în Sanatate 25 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Expertul Garbo in Nutritie si Fitness ne informeaza cu privire la modul in care ne putem intari imunitatea alegand alimentele potrivite. Descoperiti alaturi de noi Dieta care intareste Imunitatea.

VITAMINELE ANTIOXIDANTE

Pe langa faptul ca intaresc imunitatea si cresc rezistenta la imbolnavire, scad riscul de boli cardiovasculare, boli neoprazice si incetinesc procesul de imbatranire.

Vitamina C- este principala substanta antioxidanta din organsm si impiedica procesele oxidative declansate de bacterii sau alti compusi patogeni. In prezenta ei, vitamina E trece din forma inactiva in forma activa, iar procesele de refacere a mucoasei intestinale si de formare a tesutului cicatricial sunt accelerate.

Vitamina A- are un rol cheie in functionarea imunitatii, pentru ca mentine integritatea pielii si a mucoaselor, stimuleaza productia de anticorpi. Sursele alimentare de vitamina A sunt produsele animale: ficat, peste, lapte, unt, branza, oua, smantana. Exista si o forma vegetala- betacarotenul un precursor de vitamina A prezent in fructele si legumele de culoare portocalie sau verde: spanac si alte legume cu frunze verzi, broccoli, ardei gras, morcov, dovleac, caise, pepene galben, mango.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să pregătești imunitatea copiilor care intră în colectivitate în această toamnă Cum să întărim în mod natural imunitatea copiilor în sezonul rece 5 metode naturale de a-ți întări imunitatea în această perioadă

Vitamina E sustine raspunsul imun prin stimularea activitatii limfocitelor si cresterea productiei de anticorpi. Este prezenta in seminte si uleiuri vegetale (floarea-soarelui, masline), fructe oleaginoase (nuci, alune), dar si in cerealele integrale, avocado, germeni de grau, oua, legume cu frunze verzi.

MINERALELE

Chiar si in cantitati infime, micronutrienti precum zinc, seleniu, cupru sau fier sunt esentiali pentru buna functionare a sistemului imunitar.

ZINC- produse de origine animala (peste, carne, ficat, oua, lapte), dar si cereale integrale, leguminoase (fasole boabe, mazare, linte), fructe oleaginoase.

SELENIU- fructe de mare, carne si peste, ficat, paine integrala, tarate, germeni de grau, orez brun, ovaz.
CUPRU- ficat, fructe de mare, nuci, seminte, cereale integrale.

FIER- carene rosie, ficat, oua, peste, fructe uscate, legume cu frunze verzi, leguminoase.

Cele mai bune și nutritive preparate de toamnă pe care să le consumi în această perioadă Conopida: Super-leguma cu mii de valențe! Beneficii și 6 rețete delicioase Îmbunătățește-ți circulația sanguină cu 2 tratamente balneo-spa

Foto: Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri