Optati pentru alimentele light, natuale si cat mai simplu pregatite si pregatiti mancarurile crude precum salate sau sucuri cu putin timp inainte de a fi consumate. Evitati otetul sintetic, inlocuindu-l prin otet de mere sau de miere, prin zeama de lamaie sau alte fructe acrisoare.
Produsele alimentare prelucrate si rafinate isi pierd din vitaminele, mineralele si microelementele pe care le contin in mod natural. Incercati sa reduceti pe cat posibil consumul acestora, inlocuindu-le treptat prin fructe si legume proaspete pana cand acestea ajung sa reprezinta 50% din dieta. Acestea reprezinta niste detoxifianti minunati ce ajuta la eliminarea toxinelor din organism.
Feriti-va sa consumati lichide in timpul meselor deoarece acestea favorizeaza diluarea sucurilor gastrice necesare digestiei. Specialistii nutritionisti recomanda ca apa sa fie consumata cu minim o ora inaintea meselor si la cel putin o ora dupa masa.
De asemenea, trebuie respectate mesele principale, intre acestea fiind indicata doar consumarea de fructe. Nu mancati mai tarziu de ora 19. Intre ora mesei de seara si cea a orei de culcare trebuie sa fie un interval de aproxmativ trei ore.
Nu este recomandata nici consumarea mancarurilor prea calde sau prea reci, acestea trebuind sa aiba o temperatura similara cu cea a corpului uman. Evitati de asemenea consumul mancarurilor reincalzite, a celor conservate sau a celor afumate.
Mancati intotdeauna mai putin decat ati vrea. Nu va ridicati satul de la masa, ci avand senzatia ca ati mai putea manca inca. Nu consumati la o singura masa mai mult de o mancare concentrata (care nu este fruct sau leguma) si intregiti meniul printr-o salata de cruditati. Evitati consumul de sare in cazul alimentelor proaspete si folosirea sarii in exces la restul alimentelor.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară