Proteinele din carne se consuma inainte de siesta, adica la masa de pranz. Dimineata se recomanda consumarea de oua si glucide, iar seara, supe, salate si fructe.
In alimentatie, un rol important il au principiile de asociere a alimentelor. Asocierea acestora trebuie sa fie facuta in asa fel incat sa nu consumam, la o singura masa, produse care se exclud din punct de vedere chimic. Atunci cand se consuma alimente necompatibile, digestia are loc mult mai greu. De exemplu, asimilarea carbohidratilor este atat de diferita de cea a albuminelor, incat nu se tolereaza reciproc. Evitati asadar sa consumati nuci, carne, oua, cascaval asociate cu paine, cartofi sau fructe dulci. Alimente precum smantana, untul, uleiul vegetal nu trebuie consumate impreuna cu peste, oleaginoase, nuci, etc.
Zaharurile se asimileaza mult mai rapid decat restul alimentelor, de aceea ele trebuie consumate separat si niciodata la desert. Unele alimente precum laptele, pepenele galben sau mierea nu se asociaza cu niciun alt element.
Puteti combina unele fructe cu legume verzi, insa nu amestecati fructele acide (citrice, ananas sau mar) cu cele dulci (struguri, smochine, banane, etc.)
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice