IN ACEST ARTICOL:
"Hrana joaca un rol insemnat in viata noastra de toate zilele, iar gradul sanatatii omului este in raport direct cu felul sau de hranire"
Hraniti-va cu fructe si legume crude. Vitaminele, oligoelementele, sarurile minerale, enzimele si clorofila pe care le contin aduc organismului un surplus de energie organismului, iar apa biologica continuta de ele va hidrata corpul, eliminand deseurile. Fibrele din ele sunt cele care ajuta la drenarea toxinelor si vor accelera tranzitul intestinal, impiedicand astfel constipatia.

Proteinele din carne se consuma inainte de siesta, adica la masa de pranz. Dimineata se recomanda consumarea de oua si glucide, iar seara, supe, salate si fructe.

In alimentatie, un rol important il au principiile de asociere a alimentelor. Asocierea acestora trebuie sa fie facuta in asa fel incat sa nu consumam, la o singura masa, produse care se exclud din punct de vedere chimic. Atunci cand se consuma alimente necompatibile, digestia are loc mult mai greu. De exemplu, asimilarea carbohidratilor este atat de diferita de cea a albuminelor, incat nu se tolereaza reciproc. Evitati asadar sa consumati nuci, carne, oua, cascaval asociate cu paine, cartofi sau fructe dulci. Alimente precum smantana, untul, uleiul vegetal nu trebuie consumate impreuna cu peste, oleaginoase, nuci, etc.

Zaharurile se asimileaza mult mai rapid decat restul alimentelor, de aceea ele trebuie consumate separat si niciodata la desert. Unele alimente precum laptele, pepenele galben sau mierea nu se asociaza cu niciun alt element.

Puteti combina unele fructe cu legume verzi, insa nu amestecati fructele acide (citrice, ananas sau mar) cu cele dulci (struguri, smochine, banane, etc.)

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri