12 Octombrie 2012 publicat în Sanatate 50 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Expertul Garbo in Nutritie si Fitness ne aduce informatii foarte pretioase despre cum putem preveni una din cele mai temute boli ale secolului: CANCERUL.

USTUROIUL SI CEAPA- pe langa proprietatile antivirale si antibacteriene, usturoiul este inzestrat cu actiune anticancerigena, anticoagulanta, antioxidanta, antihipertensiva si antifungica; principala responsabila de aceste efecte este allicina, o substanta care se activeaza in urma reactiilor enzimatice si din care rezulta compusi cu sulf.

Consumul de minim 6 catei de usturoi pe saptamana s-a dovedit a avea efecte pozitive si reduce cu 30% pana la 50% incidenta multor tipuri de cancer: colorectal, de stomac si prostata.

In usturoiul intreg nu exista allicina, insa prin zdrobirea lui aceasta este eliberata si apoi oxidata, dand nastere diferitelor substante benefice; acestea au continut de sulf, de unde si mirosul caracteristic.
In concluzie, beneficiile maxime pentru sanatate se obtin mancand ceapa si usturoiul crude, dar bine maruntite, astfel incat compusii sulfurosi eliberati sa poata stimula apararea naturala a organismului si sa incetineasca dezvoltarea tumorilor.

SOIA-un regim alimentar sarac in grasimi animale si alcool si bogat in produse pe baza de soia previne riscul de cancer de san, deoarece furnizeaza organismului estrogeni vegetali care inhiba actiunea estrogenilor umani si le reduce capacitatea de a provoca multiplicarea anormala a celulelor. Cu o structura chimica asemanatoare, estrogenii vegetali se fixeaza pe receptorii specifici din sani, ovare, endometru, prostata si blocheaza replicarea celulara, deci progresia cancerului.

ARDEIUL GRAS- ardeii de cculoare intensa (rosu, portocaliu, verde) sunt bogati in bioflavonoide, pigmenti vegetali care previn cancerul si acizi fenolici care impiedica formarea de substante carcinogene. Gogosarii, ardeiul gras rosu si cel tip Kapia contin o cantitate dubla de vitamina C si de 6 ori mai mult betacaroten decat variantele de culoare verde.

CEAIUL VERDE- are efect anticancerigen datorita EGCG, o catechina considerata cea mai puternica substanta impotriva cancerului descoperita pana in prezent. Catechinele impiedica mutatiile ADN-ului celular prin mai multe mecanisme:reduc formarea de substante cancerigene din organism, intaresc sistemul imunitar, incetinesc proliferarea cancerului, prin blocarea unei enzime de care celulele canceroase au nevoie pentru a se multiplica.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri