Una dintre cele mai recurente cauze ale mortii din secolul XXI (si din majoritatea tarilor) este reprezentata de bolile de inima. De ce? Pentru ca stilul ‘civilizat’ de viata, caracterizat prin sedentarism ori stari extreme de stres afecteaza in mod negativ buna functionare a organismului uman. Cum putem sa ne salvam de bolile de inima ce pot fi fatale pentru noi? Ei bine, cu totii stim ca este mai bine sa previi decat sa tratezi. Iata 5 modalitati usoare ce ne ajuta sa avem o inima sanatoasa si fericita si, deci, o viata lunga.
Image © Sxc.hu
Pentru a avea o inima sanatoasa, fa miscare!
Cel mai mare (si mai important) muschi din corpul uman este INIMA. Ea este cea care pompeaza sange in organism si il mentine in viata. Asadar, pentru sanatatea noastra, este necesar sa facem miscare. Atunci cand o persoana atr un stil de viata activ, inima sa are parte de exercitiu. Totusi, in ziua de astazi, cand oamenii au un stil de viata sedentar, miscarea nu reprezinta prima alegere si tocmai de aceea muschiul inimii devine slabit. Acest lucru inseamna ca orice activitate fizica ce ne solicita mai mult poate sa aiba consecinte nedorite asupra organismului nostru. In concluzie, pentru a avea o inima sanatoasa trebuie sa facem miscare - sa ne plimbam, sa mergem pe bicicleta, sa alergam - orice antrenament cardio are un efect benefic.
Pentru a avea o inima sanatoasa, renunta la fumat!
Fumatul este o activitate nociva care ne afecteaza nu doar plamanii, ci si inima si sistemul cardiovascular. Din pacate, in ziua de astazi, majoritatea oamenilor s-au lasat influentati de acest viciu, in special tinerii care considera ca a fuma este la moda si ii face sa para mai interesanti in grupul de prieteni. Trebuie sa fim constienti de faptul ca fumatul ne contracta vasele de sange si astfel creste riscul de a face un atac de cord sau atac cerebral. Una dintre cele mai benefice alegeri pentru inima noastra, pentru organismul nostru in general, este sa ne lasam de fumat si sa ne bucuram de un stil de viata activ si sanatos.
Image © Sxc.hu
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?