Exercitiile anticelulitice
1. In genunchi si cu mainile pe podea veti face urmatoarele exercitii, incet, fara sa va grabiti si de asemenea fara sa atingeti podeaua, in doua serii de cate 25: ridicati piciorul in spate cat de mult puteti si mentineti-l in pozitia cea mai inalta timp de o secunda. Coborati usor, fara sa atingeti podeaua, apoi reluati exercitiul.
2. In aceeasi pozitie de mai sus, cu piciorul flexat la 90 de grade, veti face ridicari laterale, cu stationarea in pozitia de maxima ridicare timp de o secunda si apoi coborarea lenta a piciorului, fara a atinge genunchii intre ei. Se fac 25 de astfel de ridicari cu fiecare picior in doua-trei serii (in functie de cate puteti).
3. Urmatoerele trei exercitii vor avea aceeasi pozitie de inceput: culcat in lateral, cu o mana ce sustine capul si cealalta pe sold se vor face exercitiile. Primul exercitiu este mai simplu si consta in ridicarea piciorului de deasupra cat de mult puteti, cu aceeasi stationare de o secunda in pozitia de maxima ridicare, cu coborare lenta si evitarea atingerii celuilalt picior. Atentie: axul varf-calcai al talpei piciorului se va mentine paralel cu podeaua, nu intoarceti varful caci in acest caz faceti exercitiul eronat.
4. In pozitia de la exercitiul 3 veti mentine picioarele lipite si le veti ridica pe ambele simultan cat de mult puteti, astfel incat partea laterala a trunchiului sa fie incordata la maxim. Doua serii a cate 15 ridicari sunt suficiente.
5. In aceeasi pozitie de la exercitiul 4, cu ambele picioare lipite ridicate, va veti echilibra suficient pozitia si veti face forfecari cu picioarele in fata si in spate. Se fac 10 astfel de forfecari in cinci serii.
6. Va asezati cu spatele pe podea. Picioarele drepte, incordate, varfurile intinse. Va ridicati cu mainile in fata atat cu trunchiul cat si cu picioarele, in mod egal, astfel incat sa alcatuiti un triunghi. Se fac 10 astfel de exercitii in doua serii.
Patru zile pe saptamana sunt suficiente pentru a vedea rezultatele cat mai rapid. Obligatoriu asociati efortului fizic o dieta adecvata si inarmati-va cu rabdare, totul este posibil.
Un articol de Iulia D
Sursa: Healthy.ro
Citeste articole asemanatoare pe Healthy:
Care este cea mai buna dieta?
Monturile, problema estetica si functionala
Noua metoda pentru diagnosticul cancerului mamar
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară