IN ACEST ARTICOL:
Se spune ca o persoana care renunta la fumat ia in greutate cateva kilograme. Acest lucru se intampla datorita faptului ca multi incearca sa inlocuiasca tigarea cu o bomboana, cu biscuiti sau ceva de rontait.
Renuntarea la fumat este foarte dificila si de multe ori, oricat de hotarati ar fi fumatorii, nu reusesc.

Metodele sunt multe si particularizate fiecarui individ, caci dependenta de nicotina se manifesta diferit la fiecare fumator in parte. Unele persoane pot renunta din prima incercare la fumat, altele prezinta recidive si dupa cateva renuntari succesive pot definitiv sa nu mai fumeze, alte persoane renunta la fumat prin scaderea treptata a numarului de tigari pe zi, altele iau o pauza pe saptamana de cateva ore, apoi de o zi, de doua si tot asa etc.

Cateva sfaturi utile pentru renuntarea la fumat

* Aruncati din casa tot ceea ce este legat de tigari (scrumiere, pachete de tigari, pipe etc.).

* Anuntati-va prietenii si colegii de munca de faptul ca v-ati hotarat sa renuntati la fumat, in ideea de a va sustine si ei, de a evita sa va mai ia cu ei la o pauza de fumat sau sa va imbie cu o tigara etc.

* Incercati sa economisiti banii pe care i-ati fi cheltuit pe tigari si din ei sa va cumparati un cadou, ca o recompensa pentru fiecare pachet de tigari la care ati renuntat.

* Stabiliti cu exactitate ziua cand veti renunta la fumat si faceti tot posibilul sa o respectati. Faptul ca o stabiliti dinainte va ajuta sa va acomodati psihic cu ideea renuntarii la fumat.


* Daca fumati mai mult de 10 tigari pe zi nu ezitati sa urmati un tratament medicamentos pentru a renunta la nicotina.

* Daca veti considera ca nu reusiti singuri nu ezitati sa cereti ajutorul unui specialist sau sa urmati o terapie psihologica, pentru ca urmarile renuntarii la fumat nu sunt un mit: anxietate, tremur, stare de agitatie, insomnie, depresie etc. Aceste simptome insa dispar destul de repede si durata lor este in stransa legatura cu numarul de tigari fumate zilnic si anii de cand sunteti fumatori

* De asemenea va puteti inscrie in cadrul unor programe si asociatii anti-fumat.

* Va trebui sa stabiliti dinainte o metoda de a face fata stresului si emotiilor in afara celei de a aprinde o tigara. De asemenea incercati sa nu mai atribuiti fumatului activitati placute, cum ar fi cafeaua de dimineata, discutia cu prietenii, petrecerile sau asocierea fumatului cu momentele de relaxare. Altfel riscati ca de fiecare data cand veti face aceste activitati sa simtiti nevoia unei tigari, ca un act invatat.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 10 obiceiuri sănătoase în sarcină 5 REGULI DE NUTRIȚIE care te vor ajuta să slăbești rapid 10 kilograme Schimbări neașteptate în sarcină? Iată care sunt acestea și cum să le gestionezi

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri