Mirosul neplacut al gurii reprezinta insa o problema cu care se confrunta din ce in ce mai multe persoane si care nu este cauzata intotdeauna de lipsa de igiena. Halena sau respiratia urat mirositoare este produsa in unele cazuri de o dieta incorecta, de o digestie lenesa, de unele boli precum sinuzita sau amigdalita sau de afectiunile cavitatii orale (carii, gingivite), de alcool sau de fumat. Noi iti propunem cateva trucuri, simple si la indemana oricui, care te vor ajuta sa-ti reimprospatezi respiratia:
-In cazul in care digestia este cea responsabila de mirosul neplacut al respiratiei, este indicat sa-ti analizezi bine dieta. In aceasta situatie, daca este posibil, tine o zi post negru, iar din ziua urmatoare incepe o dieta compusa din alimente usor digerabile. De asemenea, iti poti imbunatati digestia prin consumul de suc de lamaie, de ghimbir sau de gel de aloe.
-Consuma cat mai mult iaurt, ajuta la o buna digestie si apara organismul impotriva infectiilor. Cercetatorii din Japonia au descoperit ca nivelul hidrogenului sulfurat, raspunzator de aparitia halenei, scade intr-o proportie destul de mare in cazul persoanelor ce consuma in mod constant iaurt.
-Pentru a indeparta mirosul neplacut al respiratiei, clateste gura cu un decoct de menta sau mesteca frunze proaspete de patrunjel sau busuioc.
-Spala-te de cel putin doua ori pe zi si clateste gura cu antiseptice. Cu ajutorul atei dentare, indeparteaza resturile alimentare dintre dinti, sursa a respiratiei urat mirositoare. Deoarece limba constituie un mediu propice depunerii de bacterii, si ea trebuie sa beneficieze de un periaj adecvat. Cu o periuta speciala racaiti bland limba depunerile de mucus alb-galbui, de la baza catre varf.
-Infuzia preparata dintr-un amestec de piciorul-cocosului si mirt are un puternic efect antibiotic, antibacterian si antiseptic. Clateste-ti gura cu aceasta infuzie de doua-trei ori pe zi.
-Evita alimentele care influenteaza negativ respiratia: ceapa sau usturoiul, fereste-te de alimentele condimentate sau de cele care contin grasimi de origine animala, consuma cat mai multi morcovi, mere sau pere (fructe si legume tari), bea cat mai multa apa minerala si evita consumul de dulciuri sau de alte alimente cu un continut ridicat de zahar.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară