Obicei daunator: avem atractie catre mancarea de tip fast-food
Si nu doar fast-food. Lista poate fi completata de prajeli, clatite sau pizza. Asadar, daca ne formam obiceiul de a consuma des mancaruri care sunt pline de grasimi sau ulei, exista o mare sansa sa se imbolnavim de diabet de tipul 2. Ideal ar fi sa gasim alternative sanatoase la fiecare dintre placerile noastre culinare precum carnea slaba si preparatele gatite cu ulei de masline.
Image © Sxc.hu
Obicei daunator: o rutina alimentara neregulata
Daca astazi ai trei mese pe zi, maine sase, iar poimaine niciuna – continuand constant sa ai o rutina alimentara neregulata – organismul tau va devein confuz si nu va sti cum sa se ‘apere’, cum sa isi echilibreze functiile. La fel, daca alegi sa mananci des in oras si nu mese gatite acase, efectele vor fi aceleasi. Un stil de viata (si de alimentatie) dezechilibrat are consecinte negative asupra sanatatii organismului nostru precum sansele crescute de a ne imbolnavi de diabet.
Obicei daunator: mancatul excesiv
Excesul nu are niciodata efecte pozitive fie ca este vorba despre stilul de viata, stilul de a manca etc. Caloriile pe care organismul nostru le asimileaza atunci cand ne bucuram de portii imense de mancare gustoasa sunt mult peste masura. Desi in momentul in care consumam desertul preferat ori o portie de mancare ce ne gadila papilele gustative avem o senzatie placuta, in realitate nu facem altceva decat sa ne bombardam organismul, sa ne suprasolicitam sistemul digestiv si organele interne. Daca mancam necontrolat, exista o mare posibilitate sa ne crestem sansele de a face diabet.
Foto front si main © Sxc.hu
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural