Cum am spus mai sus, aceasta metoda trebuie corelata cu celelalte doua si ar fi indicat sa asociati si coitul intrerupt. Aceasta metoda este influentata de unele medicamente (care schimba secretia vaginala) si de afectiunile genitale, cum ar fi vaginozele in care secretia cervicala este clar modificata si nu mai poate fi luata in considerare pentru monitorizarea ovulatiei.
Perioada sigura in care nu puteti ramane insarcinata este detectata prin aceste metode doar in cazul in care aveti o menstruatie regulata si presupuneti ca in luna urmatoare va fi foarte asemanatoare. Nu este indicat sa va lasati in baza acestor metode daca luati medicamente, suferiti de unele afectiuni genitale etc. Veti observa ca apar unele modificari in perioadele foarte stresante, la schimbarea anotimpurilor etc. Aceste modificari nu sunt insa atat de importante cum sunt cele care se produc in cazul unor afectiuni genitale (vaginoze de exemplu) sau in timpul administrarii unor medicamente.
Daca sarcina ar reprezenta o situatie grava, dificila in viata de cuplu si ati recurge la o intrerupere intr-o astfel de situatie, atunci este indicat sa evitati folosirea metodelor naturale de contraceptie in locul unei metode mai sigure, indicata de medicul ginecolog.
Un articol de Iulia D.
Sursa: Healthy.ro
Citeste si alte articole pe Healthy.ro. Noi iti recomandam:
Lactatele grase sporesc fertilitatea?
Contraceptia prin metode naturale
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice