18 Decembrie 2012 publicat în Sanatate 44 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Diabetul - o boala de care sufera tot mai multe persoane si fata de care tot mai multe persoane prezinta risc. Expertul nostru va indeamna la cateva masuri sanatoase care amelioreaza aceasta boala, dar au si rolul de a o preveni.
Mihaela Murgu este un talentat instructor de fitness si aerobic, fiind recunoscuta si in planul dansului. Mihaela a inceput cariera de fitness inca din 1997, iar de la 4 ani a inceput sa studieze baletul clasic si modern.

In prezent Mihaela Murgu lucreaza ca instructor la Body Shape by Mihaela Murgu, oferind totodata si sfaturi in domeniul nutritiei. Pe Mihaela o puteti gasi la sala, dar activeaza si ca antrenor personal - www.homeaerobic.com.

Mihaela Murgu - Fitness si Nutritie - Expert Garbo

www.homeaerobic.com

ACTIVITATEA FIZICA IN DIABET

Este demonstrat stiintific ca exercitiul fizic regulat contribuie la prevenirea si controlul diabetului. Prin miscare se obtine sau se mentine greutatea corporala optima si creste sensibilitatea tesuturilor la actiunea insulinei.

Pacientii cu diabet trebuie incurajati sa practice activitati sportive atat pentru echilibrarea nivelului glicemic in sange, cat si pentru prevenirea aparitiei complicatiilor pe termen lung: boli cardiovasculare, hipertensiune, displidemii.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Nutritionistul Serban Damian ne invata cum sa mancam sanatos! 10 sfaturi bazate pe studii stiintifice despre cum sa ne organizam corect alimentatia Când ai tensiunea mică ce trebuie să faci - ghid complet Alimentele anti-stres: Ce să mănânci pentru a înfrunta anxietatea

La persoanele cu diabet tip 2 exercitiul fizic determina imbunatatirea controlului glicemic prin:

  • scaderea rezistentei la insulina
  • cresterea sensibilitatii celulelor la insulina
  • reducerea productiei hepatice de glucoza
  • cresterea consumului periferic de glucoza

Aceste mecanisme benefice se produc atat in timpul, cat si dupa efortul fizic, insa dispar la 48 de ore de la incetarea acestuia. Deci cresterea tolerantei la glucoza se face printr-o activitate fizica regulata.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri