In structura plamanilor nostri regasim anumite formatiuni numite alveole ce permit oxigenului sa treaca de la plamani in sange si seamana izbitor ca forma cu ciorchinele de strugure. Cercetatorii au aratat ca o dieta ce include struguri proaspeti poate reduce considerabil riscul de emfizem pulmonar, o afectiune difuza a plamanilor. Mai mult, se pare ca semintele de struguri contin o anumita substanta, numita proantocianidina, cu rol important in combaterea radicalilor liberi si in reducerea severitatii astmului alergic.
In plus, strugurii atarna intr-un ciorchine ce imita forma inimii, iar fiecare boaba de strugure seamana izbitor cu o celula de sange. Deloc coincidenta si nu intamplator, strugurii reprezinta hrana ideala pentru inima si sange, contribuind la vitalizarea lor.
Ghimbirul seamana izbitor de mult cu stomacul uman, iar ceea ce este cu adevarat interesant este faptul ca unul din beneficiile sale cele mai mare este acela de a ajuta digestia. Remediu pentru raul de miscare, ghimbirul este utilizat de peste 2000 de ani in medicina traditionala chinezeasca pentru a scapa de greata si a calma durerile de stomac.
Foto 1: wikipedia / Foto 2: Sxc.hu
Morcovul – Taie un morcov in feliute si vei observa ca sectiunile respective seamana izbitor de mult cu ochiul uman. Vei recunoaste in sectiunea transversala a morcovului o retea de linii care imita perfect irisul si pupila ochiului uman. Nu este un mit faptul ca morcovii pot contribui la mentinerea sanatatii ochilor. Conform Sasson Moulavi, director medical al institutului ‘Smart for Life Weight Management Centers din Boca Raton, Florida’, gratie continutului de vitamine si antioxidanti precum betacaroten (precursorul vitaminei A pe care ochiul nostru o foloseste pentru a stimula celulele specializate din retina), morcovii micsoreaza riscul de degenerare maculara, principala cauza a pierderii vederii la oamenii in varsta.
Foto +foto homepage: Sxc.hu
Bananele, castravetele si zucchini contin nutrienti care au un efect benefic asupra organelor sexuale masculine
Nu degeaba consumul de arahide a fost interzis barbatilor de catre biserica in timpul Evului Mediu. Se pare ca ca arahidele (alunele de pamant) au o influenta pozitiva asupra libidoului si asupra testiculelor. Cati dintre noi stiu ca arginina, principalul component al faimoasei Viagra, provine din alunele de pamant? Ca invelisul alunelor de pamant este asemanator spermatozoizilor? In plus, alunele de pamant sunt bogate in vitamina E si B6, scazand riscul bolilori de inima.
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri