Rosia- Este rosie si formata din patru camera. Inima este la randul sau rosie si formata din patru camere. Rosia, aceasta leguma de culoare sangelui, are o structura similara cu cea a inimii umane. Coincidenta sau nu, rosia este bogata in licopen, o substanta chimica ce reduce considerabil riscul bolilor de inima si vase, in special a celor coronariene, dar si a anumitor forme de cancer.
Nucile – Nuca seamana si ea in mod izbitor cu un mic creier uman, subdivizat in emisfera dreapta si emisfera stanga, creierul mare si creierul mic, iar cutele si incretiturile ei sunt similare neocortexului. Iar ceea ce este frapant si fascinant este faptul ca nuca, atat de asemanatoare ca forma creierului uman, ajuta la mentinerea sanatatii creierului. Nu i se spune degeaba “hrana pentru creier”. Nucile reprezinta o sursa semnificativa de acizi grasi omega 3, ce permit mentinerea functiilor creierului la capacitatea optima. Consumul lor regulat previne dementa si boala Alzheimer. De stiut ca nucile inlesnesc dezvoltarea a peste 3 duzine de neurotransmitatori pentru functiile creierului. Mai mult, in urma unor experimente facute pe soareci, cercetatorii de la Universitatea Tufts din Boston au constatat ca nucile au anulat anumite indicii ale imbatranirii creierului.
Foto 1: Sxc.hu /Foto 2: Wikipedia - AndonicO
Telina (tulpina/lujer), Bok Choy (o planta din familia verzei cunoscuta si sub numele de varza chinezeasca deoarece este cultivata in China inca din antichitate), rubarba si alte plante arata precum oasele umane (pe sectiune transversala). Deloc surprinzator, aceste alimente sunt apreciate pentru rolul pe care il au in intarirea si fortificarea oaselor. Au in compozitia lor 23% sodiu. Iar oasele au si ele in compozitia lor tot 23% sodiu. “Telina este o sursa grozava de siliciu, iar siliciul este parte a structurii moleculare ce da tarie oaselor”, spune doctorul Sasson Moulavi intr-un articol publicat pe www.womansday.com .
Fasolea boabe – Nu suntem nici primii si nici ultimii care au observat infatisoarea similara a boabelor de fasole cu cea a rinichilor. Iar consumul de fasole contribuie intr-adevar la functionarea optima a rinichilor. In plus, boabele de fasole contin fibre solubile si insolubile, protein, vitamina B6, zinc, magneziu, fier etc.
Foto 1: Sxc.hu / Foto 2: Shutterstock.com
Coincidenta sau nu, atat vanata, cat si perele si fructul de avocado au forma uterului si a colului uterin, iar beneficiile lor vizeaza indeosebi sanatatea sistemului reproducator feminin. Conform cercetarilor, consumarea unui singur fruct de avocado pe saptamana are efecte miraculoase asupra organismului. Contribuie la mentinerea in limite normale a hormonilor, favorizand totodata eliminarea kilogramelor acumulate in timpul sarcinii.
Avocado are intr-adevar forma uterului uman. Uimitor, el protejeaza uterul. Consumul lui contribuie la mentinerea sanatatii reproductive si la preventia cancerului cervical. Continand acid folic, fructul de avocado reduce riscul displaziei cervicale care poate degenera in cancer de col uterin.
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice