Contine si diversi acizi (explica pH-ul mierii usor acid) .
Valori nutritionale:
- 100 de grame de miere, care furnizeaza 335 de calorii, contin:
- 0,4% proteine (printre care 12 aminoacizi cum ar fi: leucina, alanina, metionina);
- 81,3% zaharuri (38,19% fructoza; 31,28% glucoza; 5% zaharoza; 6,83 % maltoza si alte dizaharide, aceasta in timp ce zaharul contine 0,1% apa si 99,9% zaharoza);
- vitamine (B1, B2, B6, C, PP) 3,01%;
- 15% apa;
- 0,2% substante minerale (calciu, magneziu, fosfor, fier, cupru, mangan, zinc, siliciu, sodiu, sulf).
- in proportie de 0,09% se mai gasesc amestecuri de: acid pantotenic, acid nicotinic, acid folic, fermenti, hormoni, antioxidanti, factori antibiotici, urme de polen.
Proprietati terapeutice:
Toate aceste elemente fac ca acest produs sa fie cel mai puternic energizant natural, avantajul fiind acela ca substantele continute sunt foarte usor de asimilat si nu mai necesita o prelucrare speciala prin digestie.
Mierea de albine nu are doar calitati nutritive ci, in urma studiilor, s-a demonstrat ca are si o actiune terapeutica eficienta, ce se exercita atat asupra afectiunilor digestive, cat si in afectiunile hepato-biliare, cardio-vasculare, respiratorii, afectiuni ale sistemului nervos, ale aparatului urinar, in bolile de nutritie si cele infectioase, in afectiunile sangvine si in cele cutanate. Stimuleaza digestia si metabolismul si regleaza activitatea principalelor glande din corp producatoare de hormoni.
Inlocuiti zaharul cu mierea si veti avea o sanatate deplina!
Pot fi tratate cu ajutorul mierii bolile nervoase, precum insomnia, epuizarea psihica sau hiperexcitabilitatea nervoasa, primul pas fiind inlocuirea totala din alimentatie a zaharului cu miere.
Deosebirea esentiala a mierii de albine de zaharul comercial consta in continutul sau ridicat in unele substante nezaharoase (microelemente, enzime, acizi organici si vitamine), care isi exercita efectul pozitiv atat prin actiunea de reglare a unor functii importante ale organismului, dar si contribuind la conferirea calitatilor gustative specifice ("gust de miere").
Contraindicatii:Mierea are si contraindicatii pentru pacientii care sufera de obezitate, diabet zaharat, tulburari glicoregulatorii, insuficienta pancreatica exocrina si pentru pacientii gastrectomizati, cat si in anumite tulburari alergice.Indicatiile apiterapice vor fi facute numai de catre medicul specialist, iar tratamentele vor fi aplicate sub directa sa supraveghere, avandu-se in vedere actiunile farmaco-fiziologice generale si specifice ale produsului apiterapic, starea pacientului si evolutia bolii.
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri