LEGUME VERZI
In sezonul de iarna este destul de greu sa gasim legume verzi proaspete. Totusi, cele pastrate in conserve sunt o alegere sanatoasa pentru metabolism, fiind sarace in calorii, dar bogate in nutrienti. Pet imp de iarna, incearca sa consumi zilnic spanac, varza sau chiar salata ori praz (daca reusesti sa le gasesti in supermarketuri).
USTUROI
Image © Sxc.hu
Proprietatile medicinale inedite pe care le are usturoiul, dar si faptul ca poate fi procurat de oriunde si oricand il fac pe acesta un aliment de iarna nepretuit! Cateii de usturoi pot fi folositi in orice mancare pentru ca ii dau un gust aparte. Atunci cand sunt consumati cruzi, cateii de usturoi produc o substanta numita alicina ce este extrem de benefica in tratamentul racelilor si al gripei. Ceaiul din usturoi este un excellent tratament pentru rosu in gat.
Acestea sunt cele cinci alimente esentiale pentru sanatatea organismului nostru in sezonul de iarna.
Iarna aceasta, daca mancam sanatos, vom fi sanatosi!
Foto front si main ©Sxc.hu
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural