IN ACEST ARTICOL:
O dieta bogata in vitamine, saruri minerale si proteine, alaturi de consumarea ponderata a materiilor grase si a hidratilor de carbon asigura aspectul placut si sanatos al parului.

Vitamina C are un rol antii nfectios, previne scorbutul, corecteaza tendinta de hemoragie a vaselor capilare si ajuta la cicatrizarea ranilor. Fructele si legumele verzi contin din plin aceasta vitamina.

Acidul folic este de un real folos in mentinerea pigmentarii normale a parului. Se gaseste in grau, soia, in produsele lactate si mai ales in salatele verzi sau in laptuci.

Acidul pantotenic este raspunzator de sanatatea pielii capului, putand fi gasit in arahide, ficat, galbenus de ou, carne de vita, conopida, porumb, iaurt, drojdie de bere, in timp ce vitamina H (biotina) favorizeaza regenerarea celulara.

Vitamina PP, continuta de legumele verzi, de mazare sau fasole asigura sanatatea pielii capului, iar fierul si magneziul (spanacul, urzicile sfecla rosie, ficatul – contin fier) contribuie de asemenea la mentinerea elasticitatii parului.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri