9 Ianuarie 2013 publicat în Sanatate 29 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Expertul nostru va ajuta sa descoperiti rolul deosebit de important al masticatiei, precum si reactia organelor digestive la alimentatia consumata.

Cand mancarea intra in gura, natura alimentului respectiv este analizata, fapt care declanseaza producerea si eliberarea mai multor tipuri de enzime. La acest proces contribuie mirosirea si mestecarea mancarii. Uneori oamenii fac indigestie pur si simplu deoarece infuleca mancarea fara a o mesteca.

Mestecarea nu face doar sa semnaleze ceea ce va veni, ci mult mai mult. Glandele salivare elibereaza cantitati mari de saliva, care contin enzima digestiva numita ptialina. Ptialina contribuie la descompunerea particulelor mari ale carbohidratilor in particule mai mici (iata de ce, daca mesteci o bucata de paine ceva mai mult timp, aceasta va incepe sa fie digerata inca din gura).

Asadar, cu cat mesteci mai mult, cu atat mai bine pregatesti mancarea, predigerand-o, si cu atat mai putin va avea de lucru sistemul tau digestiv. Evident, mestecatul descompune mancarea in bucatele mai mici, marind suprafata alimentelor si permitand sucurilor gastrice sa isi faca treaba mai usor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Scapă de balonare cu bicarbonat – remediul simplu pentru confort digestiv Top 10 plante de leac pe care le poți crește acasă în ghiveci Mierea, aurul lichid și singurul aliment care nu se strică niciodată: Iată de ce TREBUIE să îl incluzi în alimentație zilnic! Este izvor de sănătate.

REACTII INTESTINALE

Pe langa digestia alimentelor, aparatul digestiv face si o multime de alte lucruri. Oamenii de stiinta au descoperit ca sistemul digestiv gandeste, simte si poate actiona aproape ca un al doilea creier.

Conceptiile mai timpurii despre creier si perceptie au sugerat faptul ca ceea ce numim gandire si perceptie se reduce in esenta la trimiterea si primirea unor mesageri chimici numiti neurotransmitatori si hormoni.

Savantii au descoperit ca in tractul digestiv exista o intensa activitate a neurotransmitatorilor si hormonilor. Pe deasupra, in intestine exista mai multe celule imunitare decat in restul corpului.

Neurotransmitatorii, hormonii si celulele sunt substante chimice de comunicare ale sistemului neuroendocrin si imun sau, pe scurt, inteligenta corpului. Este o retea extrem de complexa, care ne ingaduie sa reactionam intotdeuna in mod adecvat la mediul aflat in continua schimbare.

Lena Criveanu- “Urban Fashion School s-a născut în ideea de a mă adresa pur și simplu vieții, așa cum este ea în urban” Simona Soare, trainer pentru dezvoltare personală: Este o formă de curaj extraordinară să te prezinți în fața lumii fără măști! În autenticitate găsești frumusețea cea mai profundă a vieții Simona Soare, trainer pentru dezvoltare personală: Este o formă de curaj extraordinară să te prezinți în fața lumii fără măști! În autenticitate găsești frumusețea cea mai profundă a vieții

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri