Este absolut uluitor si socant sa vezi cum organismul nu poate pur si simplu sa sfarame si sa descompuna mancarea procesata. La fel de uimitor este sa vezi cu cata usurinta digera mancarea adevarata, naturala, gatita in casa. Cele 2 dispozitive minuscule ne dezvaluie cat de mult se lupta corpul nostru pentru a digera mancarea procesata pe care o gasim din abundenta in comert. Uneori, adevarul despre ceea ce ni se vinde drept mancare este atat de periculos si murdar incat nici nu-l putem digera.
Mancarea facuta sa supravietuiasca Armageddonului...
Daca aveati de gand sa mancati mancare procesata astazi, concluzia lui Stefani Bardin, producatorul filmuletului, va poate taia apetitul: “Taiteii Ramen procesati sunt facuti sa supravietuiasca armageddonului, in timp ce taiteii preparati in casa sunt facuti pur si simplu sa fie mancati.”
Conform cercetatorilor, substanta responsabila pentru minunata si albastra culoare a bauturii Blue Gatorada este compusul numit Albastru Stralucitor sau Albastrul Numarul 1, o substanta petrochimica. Ganditi-va ca marii producatori de alimente folosesc petrolul ca si colorant si ingredient in mancarea pe care ne-o vand... Digerati acest mic amanunt pret de cateva secunde.
Pe de alta aparte, taiteii Ramen contin butylhydroquinone tertiar (TBHQ), un conservant chimic fatal, cunoscut si sub denumirea de “otrava mortii”. Este un antioxidant derivat din petrol , care, in doze mari, poate produce tumori la stomac si poate modifica ADN-ul. Alimentele procesate asupra carora s-au oprit cercetatorii in acest studiu contin si alte ingrediente periculoase precum siropul de porumb bogat in fructoza sau aspartamul. Cercetarile recente au demonstrat ca siropul de porumb contine mercur si provoaca dependenta si modificari ale metabolismului si ale apetitului. Iar despre aspartam numai de bine nu putem spune... Acest indulcitor chimic, artificial este poate cel mai periculos aditiv chimic de pe piata alimentara.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară