Povestea berii incepe in Egiptul antic si in Mesopotamia, iar, in prezent, este cea mai populara bautura alcoolica, in intreaga lume. Ceea ce multi dintre noi nu stiu este faptul ca, daca este consumata in cantitati reduse, aceasta are foarte multe beneficii asupra propriei noastre sanatati.
In primul rand,
Unele studii au aratat faptul ca aceasta bautura ajuta la intarirea sistemului osos, in special in cazul barbatilor. Chiar daca este saraca in calciu, aceasta contine o substanta ce previne degradarea oaselor si, implicit, osteoporoza.
Pe de alta parte, berea este bogata in antioxidanti, ce provin din hameiul si maltul din care aceasta este compusa. Acesti antioxidanti previn aparitia cancerului. Un consum moderat de bere imbunatateste memoria si, mai mult de atat, previne formarea pietrelor la rinichi, riscul aparitiei acestora fiind diminuat cu peste 40%.
Poti folosi berea si pentru a te imbaia. Adauga in cada cu apa o sticla de bere, iar pielea ta va deveni mai catifelata. Nu iti face probleme in privinta mirosului: contrar asteptarilor, vei mirosi a paine proaspata, datorita drojdiei.
De asemenea, berea poate fi folosita si pentru a te spala pe cap, fiind recomandabila in special in cazul persoanelor cu parul mat, lipsit de viata. Pune o cana de bere la fiert, la foc mediu, pentru a elimina alcoolul, iar dupa ce s-au evaporat trei sferturi din aceasta, las-o sa se raceasca, apoi amestec-o cu o ceasca de sampon si spala-te normal. O alternativa este sa iti masezi parul cu bere, din abundenta; dupa 15 minute, dupa ce ai lasat sa actioneze, clateste-ti parul si spala-l cu samponul pe care il folosesti. Parul isi va recapata vitalitatea.
Daca ai picioarele obosite, toarna intr-un lighean niste bere rece si stai cu picioarele in acesta. Conform medicilor, se pare ca berea rece face adevarate minuni in acest sens.
Poti utiliza berea si in bucatarie; marineaza carnea timp de cateva ore, iar dupa ce ai gati-o, vei putea observa ca aceasta este foarte frageda si gustoasa.
Foto: Wineware.co.uk
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară