Aparent o afectiune insignifianta si banala, herpesul cauzeaza multe batai de cap celor care se confrunta cu aceasta problema. Virusul raspunzator de aceasta inestetica infectie determina aparitia unei eruptii de basicute rosii pe buze, obraji, aripile nasului, mucoasa bucala, cornee sau chiar pe organele genitale. La randul lor, basicutele se usuca in cruste ce dispar fara a lasa cicatrice. Daca basicutele au fost sparte, pe mucoasa bucala se pot forma rani dureroase, cu margini umflate si inrosite.
Stresul, expunerea prelungita la soare, traumele neuropsihice si fizice, bolile de natura infectioasa, toate acestea favorizeaza recidivarea afectiunii. Un tratament anume pentru leziunea herpetica nu exista, insa cu ajutorul anumitor proceduri se poate ajunge la ameliorarea afectiunii herpetice. Adeseori, pe langa senzatia de mancarime si arsura, aparitia herpesului este insotita si de indispozitii, de o senzatie de neliniste, de scaderea apetitului, de insomnii si chiar dureri de cap. Iata care sunt insa remediile la care se apeleaza cel mai des atunci cand vine vorba de tratarea herpesului:
-In “1000 de retele ale frumusetii”, drept tratament intern, Iulia Dribnohod ne recomanda sa consumam amestecul obtinut prin infuzarea a 10 grame de iarba de ruscuta, a 20 de grame de frunze de zmeura, a 20 grame de iarba de melisa, a 25 de grame de fructe de ienupar, a 10 grame de pelin si a 15 grame de cimbru. Amestecul se bea pe parcursul intregii zile.
-Tot pe cale interna, este indicata consumarea a 40 de picaturi de extract de eleuterococ dimineata si de-a lungul zilei pentru o perioada de o luna de zile.
-Un efect pozitiv asupra afectiunii il au compresele cu suc de varza sau de rosii si unguentele antiinflamatorii cu sulfamide si antibiotice.
-Se mai pot aplica pe basici sub forma de fitocompresa fierbinte iarba de sulfina medicinala
-Pe eruptii se aplica comprese cu usturoi, mar sau cartof ras precum si suc proaspat din scoarta de arin
-In cazul herpesului bucal, pasta de dinti poate fi inlocuita temporar printr-o solutie obtinuta din sare si apa, concentratia fiind de o jumatate de lingurita la un sfert de litru de apa
-Mai puteti tampona zona cu suc de ceapa sau cu suc de iedera, de cateva ore pe zi.
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice