7. Nucile
Studiile arata ca mineralele, precum cuprul, ajuta corpul sa fabrice mai multa elastina. Aceasta proteina ajuta pielea sa isi mentina flexibilitatea, redandu-i tineretea, impiedicand aparitia ridurilor si mentinand tonusul pielii. Suficient cupru pentru efectele de mai sus contin nucile, astfel ca nu ezitati sa le consumati ori de cate ori aveti ocazia. Atentie insa la faptul ca nucile sunt foarte calorice, iar in cantitati mai pot ingreuna functia hepatica.
8. Afinele
Afinele sunt foarte gustoase si totodata foarte sanatoase. Prezinta proprietati importante la nivelul organismului, cum ar fi lupta impotriva infectiilor, proprietati antihemoragice si hemostatice (fiind utile atat in diverse hemoragii cat si in menstruatia abundenta), sporesc acuitatea vizuala, grabesc vindecarea ranilor etc. Prin continutul lor bogat in minerale si vitamine afinele ajuta organismul la reglarea metabolismului, mentinerea homeostaziei, a vitalitatii si a tineretii.
9. Rosiile
In special consumate proaspete, rosiile va aduc un aport important de viatmina A, C, calciu si potasiu. De asemenea rosiile contin si alte substante benefice pentru organism, oligoelemente si licopenul, pigmentul care le confera culoarea rosie. Acesta este un puternic antioxidant si ajuta pa prevenirea aparitiei cancerelor, bolilor cardio-vasculare si totodata ajuta la mentinerea tineretii luptand impotriva ridurilor si avand efecte benefica asupra ochilor, parului, unghiilor si pielii. Nu în ultimul rand, aplicate extern la nivelul tenului, rosiile trateaza cu succes acneea.
10. Marul
Marul este inzestrat cu o multitudine de insusiri: gust bun, aspect placut si substante nutritive foarte sanatoase. Continutul redus de calorii si numeroasele fibre pe care le contine fac ca marul sa reprezinte un adevarat izvor de sanatate si vitalitate. Bogate in vitaminele A, B1, B2 si C, dar si in substante nutritive, precum magneziu, fosfor, fier si potasiu, merele au numeroase beneficii asupra sanatatii noastre precum: asigura un bun tranzit intestinal, reduc colesterolul, previn bolile cardiovasculare, previn ateroscleroza, confera elasticitate si fermitate pielii, au efect exfoliant pentru ten, previn accidentele vasculare cerebrale, mentin glicemia la nivel normal, previn osteoporoza, scad riscul formarii calculilor urinari etc. Datorita proprietatilor sale, marul a ajuns sa fie unul dintre cele mai comune fructe, fiind prezent pe masa fiecaruia dintre noi.
O alimentatie sanatoasa va ajuta nu numai la mentinerea tineretii, ci si la imbunatatirea considerabila a calitatii vietii. Consumati zilnic legume si fructe, iar bolile vor ramane la distanta de dumneavoastra.
Un articol de Iulia D.
Sursa: Healthy.ro.
Citeste si alte articole pe Healthy.ro. Noi iti recomandam urmatoarele:
Noua metoda pentru diagnosticul cancerului mamar
Bolile cronice in zilele de vara
Atentie: vine sezonul alergiilor alimentare!
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice