Unii adepti ai dietei macrobiotice prefera sa renunte total la consumul de carne, pentru ei aceasta devenind o dieta vegetariana ori o dieta vegana.
Alimente recomandate in dieta macrobiotica:
- Cereale integrale, cum ar fi orzul, secara, hrisca, ovazul sau orezul brun. Acestea ar trebui sa constituie aproximativ 50-60% din alimentatia zilnica.
- Vegetale de sezon (fructe si legume), crude sau cat mai putin gatite, in recipiente fabricate din materiale naturale. Ele trebuie sa constituie aproximativ 25% din dieta zilnica.
- Proteine vegetale, precum ar fi soia cu diversele derivate, anumite tipuri de leguminoase (fasolea, nautul, lintea) sau algele de mare. Acestea ar trebui sa nu depaseasca 5-10% din ratia zilnica.
- Supe de legume, care sa contina sursele proteice de mai sus, recomandata fiind traditionala supa japoneza miso. Acestea ar trebui consumate de 1-2 ori pe zi, constituind aproximativ 5-10% din ratia nutritionala zilnica;
- Apa purificata.
Alimente de consumat ocazional in dieta macrobiotica:
- Peste si fructe de mare proaspete;
- Nuci si seminte;
- Muraturi;
- Indulcitori naturali (siropul de orez brun, maltul de orz);
- Condimente asiatice (sare de mare procesata natural, sos de soia tamari etc.);
- Uleiuri vegetale nerafinate (preferabil ulei de susan sau de porumb);
- Otet din prune sau otet din orez brun;
- Ceaiuri din plante nearomatizate;
- Paine si fainoase.
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9