4 Martie 2013 publicat în Sanatate 48 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Mai mult un stil de viata sanatos decat o simpla dieta, alimentatia macrobiotica se bazeaza pe principiul eliminarii toxinelor din organism, favorizand alimentele autohtone si neprocesate in detrimentul celor pe care le gasim in mod obisnuit in comert.

Unii adepti ai dietei macrobiotice prefera sa renunte total la consumul de carne, pentru ei aceasta devenind o dieta vegetariana ori o dieta vegana.

Alimente recomandate in dieta macrobiotica:

  • Cereale integrale, cum ar fi orzul, secara, hrisca, ovazul sau orezul brun. Acestea ar trebui sa constituie aproximativ 50-60% din alimentatia zilnica.
  • Vegetale de sezon (fructe si legume), crude sau cat mai putin gatite, in recipiente fabricate din materiale naturale. Ele trebuie sa constituie aproximativ 25% din dieta zilnica.
  • Proteine vegetale, precum ar fi soia cu diversele derivate, anumite tipuri de leguminoase (fasolea, nautul, lintea) sau algele de mare. Acestea ar trebui sa nu depaseasca 5-10% din ratia zilnica.
  • Supe de legume, care sa contina sursele proteice de mai sus, recomandata fiind traditionala supa japoneza miso. Acestea ar trebui consumate de 1-2 ori pe zi, constituind aproximativ 5-10% din ratia nutritionala zilnica;
  • Apa purificata.

Alimente de consumat ocazional in dieta macrobiotica:

  • Peste si fructe de mare proaspete;
  • Nuci si seminte;
  • Muraturi;
  • Indulcitori naturali (siropul de orez brun, maltul de orz);
  • Condimente asiatice (sare de mare procesata natural, sos de soia tamari etc.);
  • Uleiuri vegetale nerafinate (preferabil ulei de susan sau de porumb);
  • Otet din prune sau otet din orez brun;
  • Ceaiuri din plante nearomatizate;
  • Paine si fainoase.

[email protected]


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri