Puterea VERDELUI. Legumele si fructele verzi
Gasim verdele in merele verzi, in struguri, in kiwi, avocado, alune pistachio, broccoli, spanac, bame, zucchini, salata verde, sparanghel, frunze de telina, mazare, castraveti, andive, varza, varza de Bruxelles, ardei gras verde, mazare, fasole pastai, varza kale, patrunjel, spanac, praz, rucola, stevie, varza bok choy etc.
Clorofila continuta de plantele verzi contribuie la scaderea riscului aparitiei cancerului de ficat conform ultimelor cercetari. In plus, apigenina si luteolinul, o pereche de flavonoide ce se gasesc in alimentele verzi, au proprietati neuroprotective ce combat boala Alzheimer.
Alimentele de culoare verde inchis contin potasiu, fibre, acid folic, vitamina A, vitamina E, vitamina C, carotenoizi, acizi grasi omega 3. Luteina si triptofanul contine de alimentele verzi ajuta la intarirea oaselor si a dintilor, la mentinerea unei vederi bune si la instalarea degenerarii maculare si apara impotriva anumitor forme de cancer (cancer la stomac, cancer al sanilor si ovarian, cancer colorectal si al cancerului la plamani). Spanacul este bogat in luteina, iar broccoli contine o serie de compusi ce previn instalarea celulelor canceroase, protejand in acelasi timp si inima.
“Aceste legume verzi sunt bogate in glucosinolati, un compus care protejeaza impotriva dezvoltariii cancerului. Sunt totodata bogate in vitamina K de care ai nevoie ca sa previi diabetul, reducand totodata riscul cancerului pancreatic. Mananca aceste alimente de cel putin doua ori pe zi pentru a reduce riscul cancerului”, se arata pe www.doctoroz.com.
Foto: Sxc.hu
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară