Plantutele de broccoli au beneficii semnificative la nivelul protectiei anti-cancer, fiind de 50 de ori mai puternice decat plantele mature de broccoli.
Plantutele de lucerna sunt de asemenea extrem de bogate in nutrienti complecsi, dar si in enzime digestive. Ele contin cantitati semnificative de vitamine (A, complexul B, C, E, K) si de minerale (calciu, fier, potasiu, magneziu, fosfor). In plus, ele ajuta la scaderea nivelelor de colesterol si de zahar din sange, reducand in acelasi timp riscul de osteoporoza si de cancer la san.
Metode folosite in procesul de germinatie
Primul pas in procesul de germinatie este spalarea temeinica a semintelor si indepartarea oricaror impuritati. Apoi, acestea sunt puse la inmuiat la temperatura camerei pentru o perioada variabila de timp, de la un sfert de ora pana la o noapte intreaga, in functie de tipul si de marimea semintelor folosite.
Unul dintre cele mai simple recipiente folosite pentru germinare este un borcan mediu din sticla, pe care il inchidem cu un capac perforat din plastic. Semintele vor fi puse in borcan si inmuiate in apa cat timp este nevoie, avand grija sa le scoatem din recipient, sa le curatam si sa le schimbam apa de aproximativ 2-4 ori pe zi.
In plus, trebuie sa avem grija ca dupa inmuierea initiala sa lasam borcanul inclinat la un unghi de 45 de grade, astfel incat apa sa aiba posibilitatea sa se scurga incet din borcan, iar semintele sa nu putrezeasca. De asemenea, borcanul cu semintele de germinat nu trebuie expus niciodata la lumina directa a soarelui.
In locul borcanului din sticla, mai ales pentru semintele de dimensiuni mici, putem folosi o tava acoperita cu un stergar de bucatarie de culoare deschisa, fabricat numai din bumbac sau din in. Astfel, dupa inmuierea initiala a semintelor intr-un recipient cu fundul plat, acestea se vor pune intr-o strecuratoare si clati, iar apoi se vor distribui pe tava, pe stergarul din bumbac sau din in umezit in prealabil.
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural