19 Aprilie 2013 publicat în Sanatate 61 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Atat semintele de legume, leguminoase si verdeturi, cat si cele din categoria diverselor condimente pot fi supuse chiar la noi acasa procesului de germinatie, pentru a-si spori cu succes principiile nutritive usor asimilabile. Astfel, ele devin adevarate alimente-minune, care pot fi folosite cu incredere ca parte dintr-o alimentatie naturala, vindecatoare, dar si in dietele de detoxifiere ori in curele de slabire.

Plantutele de broccoli au beneficii semnificative la nivelul protectiei anti-cancer, fiind de 50 de ori mai puternice decat plantele mature de broccoli.

[email protected]

Plantutele de lucerna sunt de asemenea extrem de bogate in nutrienti complecsi, dar si in enzime digestive. Ele contin cantitati semnificative de vitamine (A, complexul B, C, E, K) si de minerale (calciu, fier, potasiu, magneziu, fosfor). In plus, ele ajuta la scaderea nivelelor de colesterol si de zahar din sange, reducand in acelasi timp riscul de osteoporoza si de cancer la san.

Metode folosite in procesul de germinatie

Primul pas in procesul de germinatie este spalarea temeinica a semintelor si indepartarea oricaror impuritati. Apoi, acestea sunt puse la inmuiat la temperatura camerei pentru o perioada variabila de timp, de la un sfert de ora pana la o noapte intreaga, in functie de tipul si de marimea semintelor folosite.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Minunile Parisului: Aromă nouă în ediție limitată - Sunny Cocktail Sfaturi pentru eliminarea scutecelor murdare: cum scapi de germeni si mirosuri Sănătatea intestinală, cheia pentru bunăstarea generală a organismului

Unul dintre cele mai simple recipiente folosite pentru germinare este un borcan mediu din sticla, pe care il inchidem cu un capac perforat din plastic. Semintele vor fi puse in borcan si inmuiate in apa cat timp este nevoie, avand grija sa le scoatem din recipient, sa le curatam si sa le schimbam apa de aproximativ 2-4 ori pe zi.

[email protected]

In plus, trebuie sa avem grija ca dupa inmuierea initiala sa lasam borcanul inclinat la un unghi de 45 de grade, astfel incat apa sa aiba posibilitatea sa se scurga incet din borcan, iar semintele sa nu putrezeasca. De asemenea, borcanul cu semintele de germinat nu trebuie expus niciodata la lumina directa a soarelui.

In locul borcanului din sticla, mai ales pentru semintele de dimensiuni mici, putem folosi o tava acoperita cu un stergar de bucatarie de culoare deschisa, fabricat numai din bumbac sau din in. Astfel, dupa inmuierea initiala a semintelor intr-un recipient cu fundul plat, acestea se vor pune intr-o strecuratoare si clati, iar apoi se vor distribui pe tava, pe stergarul din bumbac sau din in umezit in prealabil.

Elimină mirosurile neplăcute ale animalelor cu ajutorul apei super alcaline Cele mai imprevizibile zodii: Niciodată nu vei putea ghici următorul lor pas și mereu te vor pune pe jar Patru zodii care frâng cele mai multe inimi: Maeștrii iubirii și ai despărțirilor

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri