19 Aprilie 2013 publicat în Sanatate 61 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Atat semintele de legume, leguminoase si verdeturi, cat si cele din categoria diverselor condimente pot fi supuse chiar la noi acasa procesului de germinatie, pentru a-si spori cu succes principiile nutritive usor asimilabile. Astfel, ele devin adevarate alimente-minune, care pot fi folosite cu incredere ca parte dintr-o alimentatie naturala, vindecatoare, dar si in dietele de detoxifiere ori in curele de slabire.

Daca avem doar prosoape de bucatarie de dimensiune mica, putem pozitiona un stergar umezit dedesubtul semintelor si un altul deasupra lor, pentru a le acoperi si mentine umede tot timpul. Dupa 12 ore, putem umezi din nou stergarele prin stropire daca au inceput sa se usuce. Iar daca s-au uscat complet, vom indeparta semintele si le vom uda atat pe ele, cat si stergarele din nou, pentru a asigura continurea procesului de germinatie.

[email protected]

Exista in comert dispozitive speciale pentru germinare, numite germinatoare, care sunt majoritatea realizate din plastic si compartimentate. Uneori se pot dovedi mai usor de folosit, mai ales in cazul in care acestea isi pot regla singure cantitatea de apa necesara. Preturile sunt insa la randul lor destul de mari pentru germinatoarele performante si nu intotdeauna acestea garanteaza o rata a succesului de 100% in procesul de germinatie.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Minunile Parisului: Aromă nouă în ediție limitată - Sunny Cocktail Sfaturi pentru eliminarea scutecelor murdare: cum scapi de germeni si mirosuri Sănătatea intestinală, cheia pentru bunăstarea generală a organismului

Dupa 1-2 zile, daca totul se desfasoara in mod normal, semintele inmuiate vor incepe sa germineze si vor putea fi consumate. La unele soiuri, vom astepta in jur de 3-5 zile pana cand radacinutele depasesc usor marimea semintei germinate si abia atunci le vom consuma. De asemenea, dupa mai mult de 5 zile vor aparea primele frunzulite si atunci vom putea sa ne bucuram de gustul si de proprietatile deosebite ale vlastarilor de plante. In cele din urma, depinde de preferinta personala a fiecaruia daca opteaza mai degraba pentru consumul semintelor sub forma germinata sau sub forma de vlastari.

[email protected]

Precautii in folosirea semintelor germinate in dieta zilnica

In ciuda proprietatilor nutritive deosebite ale semintelor puse la germinat, acestea trebuie consumate cu precautie in anumite situatii. In primul rand, cantitatea de seminte germinate, mai ales daca abia le-am introdus in alimentatie, nu trebuie sa depaseasca doua portii pe zi, pentru a-i da ocazia organismului sa se obisnuiasca cu ele. Daca insa organismul nostru raspunde bine la aceasta forma de tratament naturist, putem consuma semintele germinate la oricare dintre mesele noastre zilnice, sub forma de salate, ca adaos la sendvisuri, supe, sosuri sau in componenta smoothie-urilor din fructe si legume.

Elimină mirosurile neplăcute ale animalelor cu ajutorul apei super alcaline Cele mai imprevizibile zodii: Niciodată nu vei putea ghici următorul lor pas și mereu te vor pune pe jar Patru zodii care frâng cele mai multe inimi: Maeștrii iubirii și ai despărțirilor
In al doilea rand, persoanele in varsta, copiii si cele care au diverse sensibilitati alimentar-digestive trebuie sa consume cu precautie semintele germinate si numai dupa ce s-au convins mai intai ca acestea sunt bine tolerate de sistemul lor digestiv.

[email protected]

In al treilea rand, trebuie sa fim foarte atente la calitatea (la cumparare), la pregatirea si la modul de conservare a acestui tip de seminte. Indicat este sa ne procuram semintele pentru germinat doar de la magazinele cu profil bio sau naturist, sa le spalam foarte bine inainte de a le pune la inmuiat, sa le conservam la frigider dupa germinare si sa le consumam in termen de maxim o saptamana.

Andreea Peticaru

Foto homepage si [email protected]

Iti recomandam sa citesti si:

Cele 3 Super Diete de detoxifiere ale primaverii

Dieta macrobiotica - dieta care slabeste si elimina toxinele din organism

Inflamația aparatului genital feminin | Prevenție – Simptome – Tratament Cele 30 de Lumini și 20 de umbre ale zodiei Gemeni. Complexitatea zodiei de aer: MIT sau ADEVĂR? Zodia Gemeni: caracteristici, compatibilitate și horoscop

Incredibila dieta cu APA: afla beneficiile lichidului vietii!

Dieta ULTRAMETABOLISM - slabesti 10 kilograme mancand sanatos!

Medicina sfanta a naturii: 10 leacuri exceptionale din vremea lui Iisus

Curcubeul Vietii - Puterea extraordinara a culorilor ROGVAIV din farfuria ta!

Dieta Sonoma - dieta care te subtiaza rapid si te slabeste ca la Pacific: pe termen lung!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri