In America insa, foarte multe organizatii si experti in sanatate au cerut ca procentajul zaharului in diferite alimente sa fie trecut pe etichete, la fel ca si consumul minim acceptat zilnic. Aici boli ca obezitatea sau diabetul au scapat de sub control tocmai din cauza inlocuirii produselor mai sanatoase cu alimente bogate in zahar. Marion Nestle, sefa Departamentului de Studii de Nutritie din cadrul Universitatii New York a declarat faptul ca e timpul ca toate informatiile despre zahar sa fie trecute pe eticheta, deoarece este aproape sigur ca acesta contribuie la declansarea unor boli ca osteoporoza, cancerul sau bolile de inima.
Si in Romania zaharul a devenit aproape un produs indispensabi, desi nu ne confruntam cu aceleasi probleme ca in Statele Unite ale Americii. Multi sunt cei care afirma ca zaharul poate fi inlocuit total din alimentatie, consumand in schimb miere de albine, cereale, sirop de artar, sau xilitol pe care il gasim in prune. Chiar daca solutii teoretice exista , va fi foarte greu sa eliminam acest aliment din consumul zilnic. Sta insa in puterea noastra de a diminua efectele lui nocive asupra organismului nostru si de cauta solutii pentru a-l elimina treptat.
Marina Rasnoveanu
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural