Un studiu recent a demonstrat, insa, ca obisnuim sa mancam mai mult atunci cand suntem fericiti sau, cel putin, binedispusi, decat atunci cand suntem tristi.
Pana in prezent a fost in voga teoria potrivit careia oamenii mananca in exces pe fondul unor trairi negative, precum depresia, plictiseala, singuratatea sau starea de anxietate.
Dar un grup de cercetatori a descoperit ca persoanele care mananca pe fond emotional consuma mai multe alimente nesanatoase si bogate in calorii atunci cand sunt fericite decat atunci cand sunt macinate de griji si suparari.
Practic, oamenii ale caror obiceiuri alimentare sunt puternic influentate de starea lor de spirit consuma produse cu mai multe calorii atunci cand sunt binedispusi.
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?