Combinarea alimentelor
O alta directie pe care este structurata dieta Montignac este cea a combinarii sanatoase a alimentelor, ceea ce previne fluctuatiile bruste de zahar din sange si ne ajuta ulterior sa pierdem in greutate. Combinatiile corecte conform regimului Montignac sunt cele de lipide + proteine sarace in grasimi (si vegetale) sau carbohidrati + proteine sarace in grasimi (si vegetale).Astfel, lipidele (grasimile) nu trebuie consumate niciodata la aceeasi masa cu carbohidratii, ci numai la un interval orar de minim 3-4 ore intre ele. In plus, se vor consuma numai grasimi de buna calitate (grasimi mono si polinesaturate, acizi grasi), cum sunt cele continute in uleiul de masline si in diversele tipuri de peste.
Etapele dietei Montignac
In faza intai (de slabire) a regimului Montignac, se vor scoate complet din alimentatie carbohidratii cu indice glicemic peste 35, precum si grasimile nocive. La aceasta se adauga consumul de lipide sanatoase, proteine sarace in grasimi (peste, oua - nu prajite!, iaurt degresat etc.) si surse vegetale de fibre (cereale integrale, majoritatea legumelor). In plus, consumul de apa (1,5 – 2 litri pe zi) este esential, la fel ca si evitarea consumului de cafea.
Dupa ce ajungem la greutatea dorita, timp in care organismul s-a obisnuit deja cu consumul de alimente sanatoase, urmeaza faza a doua (de mentinere). Aceasta poate sa dureze de la o luna la intreaga viata. In aceasta perioada se vor reintroduce treptat in alimentatie carbohidratii cu indice glicemic mediu (intre 35 si 55). De asemenea, se vor putea consuma ocazional si carbohidrati cu indice glicemic mai mare (de maxim 1-2 ori pe saptamana).
Astfel, in dieta Montignac accentul se muta de la interzicerea anumitor alimente si restrictionarea portiilor la consumul preponderent al unor alimente sanatoase, in combinatiile potrivite. Prin aceasta se renunta la <numararea> caloriilor si la infometare, intr-un demers care conduce nu numai la scaderea in greutate, ci si la recastigarea si mentinerea unei stari optime de sanatate.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară