IN ACEST ARTICOL:
Painea este un aliment stravechi si sfant, cu virtuti terapeutice, care nu lipseste de la nicio masa.

4 Condimente/plante medicinale de la scortisoara pana la echinaceea!

In caz de afectiuni ale ficatului, nu uitati sa adaugati in paine seminte rasnite de armurariu, galbenele, anghinare sau sofran.

5 Seminte si samburi: seminte de in, seminte de susan, samburi de floarea soarelui, samburi de dovleac.

Contin toate vitaminele liposolubile, antioxidanti, enzime, acizi grasi esentiali, proteine si minerale.

6 Daca in paine adaugam mar ras sau branza de vaci, obtinem placinta sanatoasa cu mar/branza.

Aceasta reteta este ideala in regimurile fara sare, in regimurile de slabit, in regimurile pentru sanatate!

Unde drojdie nu e… paine e!

1 Zeama de vita-de-vie

In loc de drojdie, se face o zeama obtinuta prin fermentarea frunzelor de vita de vie.

Se rup bucatele 15-20 de frunze de vie, se acopera cu o jumatate de litru de apa calduta si se adauga o lingurita de zahar. Se lasa la soare amestecul, acoperit cu o panza, pana incepe sa fermenteze. Se strecoara lichidul si se foloseste la framantarea unei paini din 1 kg de faina.

Painea se poate pune si pe frunze de varza proaspata, pentru a avea un gust mai bun.

2 Maia

La 1 kg faina alba se adauga 300 g malai, 4 linguri ulei cald, sare, o lingurita de zahar si apa calda cata este necesara pentru a obtine un amestec potrivit de tare. Din acest aluat se fac 20 de turtite care se usuca la soare si se depoziteaza in loc uscat. Pentru a face paine, la 1 kg de faina de grau se foloseste 1 turtita de maia din grau si malai, dizolvata in apa calda.

3 Zeama de poame uscate

Se pun la inmuiat poame uscate - stafide, prune, mere, pere - in 500 ml apa calda. Se tine vasul la loc caldut, 1-2 zile, apoi se scurge apa si cu ea se framanta aluatul.

[email protected]


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri