Medicina traditionala chineza recomanda o serie de trucuri menite sa invinga efectele devastatoare ale caniculei.
Traditia milenara chineza are o serie de reguli care sunt perfect valabile si in zilele noastre si care se axeaza, in special, pe continutul energetic al alimentelor. „Exista cinci astfel de energii: calda, fierbinte, neutra, racoroasa si rece.
Daca in timpul iernii ne intereseaza alimentele calde si fierbinti, care ne pot asigura o compensatie pentru frigul de afara, vara se impune consumul de alimente reci, eventual neutre”, explica Adrian Florea, specialist in medicina traditionala chineza.
Alimente-aliat
In zilele toride, ar fi ideal sa bem ceai negru chinezesc, fierbinte si sa evitam sucurile carbogazoase reci.
„Cele mai indicate sunt fructele proaspete precum mere, grepfrut, mandarine, mango, smochine japoneze, pere, capsuni si pepene rosu si galben sau sucurile naturale de fructe. In plus, albusul de ou, branza de soia, dovleceii, ciupercile champignon, castravetii, vinetele, salata verde, menta, rosiile si taratele de grau sunt alimente reci”, explica specialistul.
Citeste mai mult pe REALITATEA.NET
Foto Beautiful Asian Woman and Drinking Water by Shutterstock
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară