IN ACEST ARTICOL:
Putem afirma despre colesterol ca este o substanta grasa produsa de ficat sub anumiti stimuli (alimentari, metabolici, ereditari) ce are roluri deosebit de importante in organism, de la refacerea membranelor celulare (reparatii celulare, regenerari tisulare) pana la interrelationarea cu anumiti hormoni implicati in majoritatea functiilor noastre vitale.

3. Maslinele si uleiul de masline: acizii grasi naturali continuti de masline si uleiul de masline stabilizeaza concentratia colesterolului in sange. Pentru mai multe informatii cititi articolul: La ce e bun uleiul de masline?

4. Pestele: desi suna paradoxal, cu cat carnea de peste este mai grasa, cu atat efectele anticolesterolemiante sunt mai mari. Spre exemplu, consumati somon.

5. Fructele si legumele intotdeauna au fost recomandate in regimul alimentar zilnic pentru nenumaratele beneficii pe care le aduc organismului. Prin continutul mare de vitamine, minerale si unele fibre, fructele si legumele asigura o cantitate importanta de nutrienti de buna calitate necesari functionarii normale a organismului si mentinerea tonusului sistemului imunitar.

6. Ceapa si usturoiul. Fie le consumati seara din diverse motive, fie in cursul zilei la un gratar sau o masa copioasa, ceapa si usturoiul scad colesterolul, avand totodata indicatie si pentru intarirea sistemului imunitar, pentru tratarea insomniilor etc. In diverse garnituri ori chiar murate, aceste doua legume va ajuta in lupta contra hipercolesterolemiei.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. IFA 2024: TCL își extinde gama de electrocasnice prin lansarea seriei de combine frigorifice și frigidere încorporabile Sarea celtică, vedeta produselor naturiste NIAVIS în 2023 cu aproape 25 tone vândute anul trecut Top 10 trenduri de lifestyle pentru 2024

7. Semintele de floarea soarelui: acestea contin o cantitate substantiala de acid linoleic, reducand depozitele de colesterol din peretii arterelor.

8. Semintele de coriandru: acestea prezinta si alte efecte, nu doar scaderea colesterolului, cum ar fi: diuretice, fiind indicate in unele afectiuni renale, cardiace, hipertensiune, ascita, edeme etc. Se prepara un decoct ce se va consuma de doua ori pe zi timp de cateva saptamani, dupa care se face o pauza de o luna (nu trebuie exagerate efectele diuretice, care pot crea dezechilibre ionice cu efecte grave uneori). Decoctul se prepara astfel: se fierb 2 linguri seminte de coriandru si se strecoara dupa racire.

9. Lecitina: aceasta este cunoscuta ca avand efecte asupra sistemului nervos, fiind un adjuvant in starile de oboseala psihica, de suprasolicitare intelectuala etc. Insa lecitina este o substanta indispensabila ficatului, ajutand in desfasurarea functiilor acestuia, fiind implicata in reglarea secretiei bilei (fierei) si totodata regland concentratia colesterolului. Un aport corespunzator de lecitina impiedica depunerea colesterolului pe vasele de sange. Surse de lecitina: galbenus, ulei vegetal, cereale integrale, boabe de soia, lapte etc.

Secom® sărbătorește 20 de ani de încredere Mediblanc, brandul de produse profesionale pentru îngrijirea orală, se lansează în România Top 10 rețete tradiționale românești - Mâncăruri autentice din bucătăria noastră

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri