30 Iulie 2013 publicat în Sanatate 28 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
In perioadele de canicula este recomandat consumul zilnic de lichide ( intre 1,5 – 2 litri de lichide), fara a astepta sa apara senzatia de sete. Aerul conditionat trebuie reglat astfel incat temperatura sa fie cu 5 grade mai mica decat temperatura ambientala.

Comunicat de presa MS

In ceea ce priveste populatia, Ministerul Sanatatii recomanda sa fie urmate sfaturile medicilor si sa evite, pe cat posibil, expunerea prelungita la soare intre orele 11 si 18.

In perioadele de canicula este recomandat consumul zilnic de lichide ( intre 1,5 – 2 litri de lichide), fara a astepta sa apara senzatia de sete. Este necesar un pahar de apa (sau echivalentul acestuia) la fiecare 15 – 20 de minute.

Medicii ne sfatuiesc sa consumam in fiecare zi cat mai multe fructe si legume proaspete, deoarece acestea contin o mare cantitate de apa. O doza de iaurt produce aceeasi hidratare ca si un pahar de apa.

Foto girl who pours water on her hands_Shutterstock

In aceasta perioada, medicii recomanda consumul alimentelor proaspete din magazinele care dispun de instalatii frigorifice functionale de pastrare a alimentelor. Se va evita consumul alimentelor usor perisabile.

Nu trebuie consumat alcool deoarece acesta favorizeaza deshidratarea si diminueaza capacitatea de lupta a organismului impotriva caldurii. Este obligatorie evitarea bauturilor cu continut ridicat de cofeina sau de zahar (sucuri racoritoare carbogazoase) deoarece acestea sunt diuretice.

Aerul conditionat trebuie reglat astfel incat temperatura sa fie cu 5 grade mai mica decat temperatura ambientala.

Daca este absolut necesar sa ne expunem la soare intre orele amiezii trebuie sa folosim o tinuta adecvata: palarii de soare, haine lejere si ample, din fibre naturale, de culori deschise.

Persoanele care sufera de anumite afectiuni isi vor continua tratamentul conform indicatiilor medicului. Este foarte util ca in aceste perioade de canicula, persoanele cu afectiuni cronice, cardio-vasculare, hepatice, renale, pulmonare, de circulatie, mentale sau cu hipertensiune sa consulte medicul curant in vederea adaptarii schemei terapeutice la conditiile existente.

In cazul copiilor aflati in tabara, medicii recomanda ca alimentele sa respecte riguros normele de igiena si sa fie proaspete, iar insotitorii sa aiba grija de hidratarea corespunzatoare a copiilor. In timpul zilei, copiii vor fi supravegheati, iar locurile de joaca trebuie amplasate la umbra. De asemenea, scaldatul, acolo unde este cazul, va fi facut sub absoluta supraveghere a insotitorului.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri