Suferi de diabet, hipertensiune arteriala sau colesterol ridicat? Uite ce trebuie sa faci pe timp de canicula!

IN ACEST ARTICOL:
Pentru multi dintre noi vara este un anotimp foarte placut, insa in cazul persoanelor care se confrunta cu afectiuni precum diabetul, hipertensiunea sau cu un nivel ridicat al colesterolului, in lipsa anumitor masuri de precautie, vara poate fi resimtita ca un adevarat calvar.

“Pentru a evita instalarea si evolutia diabetului, a hipertensiunii si a nivelului ridicat al colesterolului, este recomandat ca pana la varsta de 40 de ani sa ne facem anual niste analize uzuale pentru depistarea diferitelor afectiuni cu rasunet biologic si un exament clinic la medicul generalist, chiar in lipsa anumitor simptome. Dupa varsta de 40 de ani, mai ales in cazul in care sunt antecedente heredeocolaterale (cazuri in familie), analizele ar trebui facute cu o periodicitate de 6 luni.” a declarat Dr. Gabriela Constantin, medic specialist Medicina interna Ponderas.

Cum pot lupta cu canicula cei afectati de boli cronice?

• Evitarea expunerii la soare. Pacientii diagnosticati cu diabet, hipertensiune arteriala sau colesterol ridicat trebuie sa evite, pe cat posibil, expunerea la soare. Desi este recomandata miscarea, aceasta trebuie facuta in primele ore ale diminetii, sau seara tarziu, dupa ce pericolul a trecut.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ceaiul de mentă - Beneficii și proprietăți pentru sănătate! Aromă, savoare și terapie într-o singură ceașcă de ceai 10 tipuri de fructe uscate și cum să le integrezi în alimentația ta 5 Tratamente Naturiste pentru TUSE seacă și productivă


• Hidratare corespunzatoare
. Lichidele pe care le consumam trebuie luate din apa, fructe, legume si ceaiuri, nu din cafea, sucuri sau altfel de bauturi. Atentie, insa: “ In cazul pacientul hipertensiv, stadiul 3, decompensat, care prezinta complicatii precum dispnee (respiratie greoaie) sau insuficienta cardiaca, consumul mare de lichide incarca cordul cu o volemie mare, de aceea tratamentul acestuia contine diuretice si o restrictie lichidiana” a mai declarat dr. Gabriela Constantin.


• Evitarea alimentelor sarate, a grasimilor de origine animala, a tocaturilor, prajelilor si a dulciurilor concentrate
(ciocolata, produse de patiserie etc.).

• Consumul preponderent de fructe, legume si salate bogate in vitamina C si puternic hidratante.

• Controale medicale periodice.

Băutura minune care scade glicemia - Ghid complet și eficient Jalapeno - tot ce trebuie să știi despre ardeiul picant mexican 5 beneficii reale pe care le are dovleacul asupra siluetei și a sănătății tale. 3 rețete cu dovleac

• Purtarea unui insemn /unui cartons pe care sa scrie afectiunea de care sufera, iar in cazul in persoana este diabetica sa spuna daca are sau nu insulina la ea.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri