3. Femeile ar trebui sa consume cat mai putina carne rosie. S-a demonstrat potrivit unui studiu citat Reuters ca femeile care au consumat carne rosie in primele doua treimi ale viatii prezinta un risc mult mai mare de cancer de san, indiferent de modul in care carnea rosie a fost preparata (la gratar, afumata, in mancaruri, la rotisor). Se pare insa ca preparatele din carne de pui si peste, indiferent de modul in care au fost obtinute, nu prezinta risc cancerigen. Efectele consumului de carne rosie sunt vizibile in special la femeile postmenopauza.
4. Consumul de alcool. Alcoolul are efecte stimulative in unele privinte si sedative in altele si este benific pentru circulatia sanguina, tensiunea arteriala, insa cu o conditie: sa fie consumat in proportii optime. Mai exact, femeilor le este indicat pe saptamana un consum de 14 unitati de alcool (barbatii 21) echivalent a patru pahare de vin (la barbati 6). O sticla de vin contine 10-12 unitati de alcool, iar o halba cu bere contine trei unitati de alcool.
Trebuie sa mai stiti ca intotdeauna consumul de alcool trebuie corelat cu ingestia de alimente pentru a reduce efectele agresive asupra mucoasei gastrice si intestinale. De asemenea consumul de alcool trebuie asociat si cu o cantitate mai mare de lichide baute decat de obicei, caci acesta are efecte deshidratante si totodata nocive asupra ficatului si mai ales rinichilor daca nu este baut in cantitati normale si nu este asociat cu mancarea si lichidele. Rinichii sunt cei care elimina cea mai mare cantitate de alcool, iar pentru aceasta au nevoie de apa astfel incat sa poata face filtrarea renala corespunzatoare.
5. Mancarea de la fast food. Din pacate in privinta sortimentelor alimentare de la fast food nu putem spune ca trebuie consumate cu masura, ci doar ca trebuie evitate total. Poate salatele sunt admise, insa majoritatea meniurilor sunt ca o “bomba” toxica pentru organism. Indiferent de sex, combinatia de grasimi animale, dulciuri si uleiuri din mancarurile fast food nu aduce niciun beneficiu organismului.
6. Fitoestrogenii sau hormonii naturali. Acestia au actiuni de-a dreptul minunate pentru organismul femeii, aducand beneficii atat in privinta functionarii metabolismului hormonal, in privinta ciclului menstrual, fertilitatii, vietii sexuale cat si in privinta scaderii importante a riscului fata de cancer de san sau genital.
Totusi, alimentele ce contin fitoestrogeni nu trebuie consumate in exces, caci ajung sa aiba aceleasi efecte nocive importante pe care le au preparatele hormonale sintetice care se gasesc in farmacii. Iata care sunt alimentele cele mai bogate in fitoestrogeni: soia, cereale integrale, seminte (floarea soarelui, dovleac), fasolea si plantele inrudite (lintea, soia, mazarea), legumele cu frunze verzi (varza, broccoli, patrunjel), fructe (cirese, struguri, mere, pere, piersici, prune, capsuni, fructe de padure), uleiul de masline si din seminte, usturoiul, ceapa.
7. Alte grasimi si produse ce cresc coleterolul. Mezelurile mai ales din carne de porc, carnea grasa in general, mancarurile prajite, preparatele cu oua, untul etc.
Sursa: Healthy.ro
Citeste si alte articole pe Healthy.ro. Noi iti recomandam urmatoarele:
Intareste-ti imunitatea cu produsele de toamna
Rezultatele analizelor obligatorii - noi masuri medicale
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară