Indiferent de motivele scaderii glicemiei sau de variatiile acesteia, senzatia de slabiciune si oboseala poate fi evitata printr-un aport alimentar echilibrat, distribuit uniform pe intreaga perioada a zilei, care sa contina glucide complexe din amidon si cat mai putin zahar si alcool.
Carbohidratii din paine, paste fainoase si legume trebuie sa fie prezenti la fiecare masa pentru a asigura o crestere lenta, treptata a glicemiei, furnizand astfel in mod constant energia necesara functionarii organismului.
In cazul in care mancati dulciuri, nu o faceti pe stomacul gol, ci consumati-le la finalul mesei deoarece prezenta celorlalte alimente impiedica absorbtia rapida a zaharului si crestrea brusca a glicemiei.
Fructele sunt desertul ideal deorece fructoza din fructe, chiar daca are o valoare calorica similara cu cea a zaharului, este mai lent absorbita in sange si nu produce un varf de crestere glicemica.
***
Mihaela Murgu este un talentat instructor de fitness si aerobic, fiind recunoscuta si in planul dansului. Mihaela si-a inceput cariera in fitness inca din 1997, iar de la 4 ani a inceput sa studieze baletul clasic si modern.
In prezent Mihaela Murgu lucreaza ca instructor la Body Shape by Mihaela Murgu, oferind totodata si sfaturi in domeniul nutritiei. Pe Mihaela o puteti gasi la sala, dar activeaza si ca antrenor personal ONLINE www.mihaelamurgu.com
Mihaela Murgu-Fitness si Nutritie- Expert Garbo www.mihaelamurgu.com
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară