Indiferent de motivele scaderii glicemiei sau de variatiile acesteia, senzatia de slabiciune si oboseala poate fi evitata printr-un aport alimentar echilibrat, distribuit uniform pe intreaga perioada a zilei, care sa contina glucide complexe din amidon si cat mai putin zahar si alcool.
Carbohidratii din paine, paste fainoase si legume trebuie sa fie prezenti la fiecare masa pentru a asigura o crestere lenta, treptata a glicemiei, furnizand astfel in mod constant energia necesara functionarii organismului.
In cazul in care mancati dulciuri, nu o faceti pe stomacul gol, ci consumati-le la finalul mesei deoarece prezenta celorlalte alimente impiedica absorbtia rapida a zaharului si crestrea brusca a glicemiei.
Fructele sunt desertul ideal deorece fructoza din fructe, chiar daca are o valoare calorica similara cu cea a zaharului, este mai lent absorbita in sange si nu produce un varf de crestere glicemica.
***
Mihaela Murgu este un talentat instructor de fitness si aerobic, fiind recunoscuta si in planul dansului. Mihaela si-a inceput cariera in fitness inca din 1997, iar de la 4 ani a inceput sa studieze baletul clasic si modern.
In prezent Mihaela Murgu lucreaza ca instructor la Body Shape by Mihaela Murgu, oferind totodata si sfaturi in domeniul nutritiei. Pe Mihaela o puteti gasi la sala, dar activeaza si ca antrenor personal ONLINE www.mihaelamurgu.com
Mihaela Murgu-Fitness si Nutritie- Expert Garbo www.mihaelamurgu.com
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9