Insa atunci cand fibromul devine voluminos, simptomele sunt deranjante si afecteaza stilul de viata, iar tumoarea mult prea mare apasa pe organele din jur (vezica urinara, intestine, rect), singura modalitate de tratament ramane interventia chirurgicala cand, in functie de gravitate, se poate extirpa doar fibromul sau uterul in totalitate.
Aceasta modalitate de tratament este cea mai indicata si absolut necesara in cazul fibroamelor supradezvoltate, care prezinta riscul unor complicatii majore.
Consecintele operatiei clasice de extirpare a uterului
In general, pacientele care au suferit o interventie de extirpare a uterului pentru tratarea fibromului uterin au experimentant ulterior efectele adverse ale acestei proceduri. Studiile arata ca peste 70% dintre ele au prezentat modificari de personalitate, iritabilitate, oboseala cronica si pierderea energiei, la care s-au adaugat si dificultatile in relationarea cu cei din jur, pierderile de memorie de scurta durata, anxietatea, absenta orgasmului si uscaciunea vaginala intalnite la peste 50% dintre ele.
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri