IN ACEST ARTICOL:
Chiar daca tratamentele moderne sunt complexe si costisitoare, nu de putine ori, in lupta impotriva acneei,sunt preferate tratamentele naturiste. Acestea detin marele avantaj de a se afla la indemana oricui si de a nu provoca reactii adverse iremediabile dupa utilizare.

Localizata pe pielea fetei, a pieptului, a spatelui si a umerilor, acneea afecteaza atat barbatii cat si femeile, atat tinerii cat si adultii, aparand in general ca o consecinta a dereglarii generale a metabolismului grasimilor. Cauzele aparitiei acestei afectiuni a pielii sunt insa mult mai numeroase: dezechilibrul glandelor cu secretie interna, tulburarile gastro-intestinale si hepatice, insuficienta suprarenala, tulburari ale sistemului neuro-vegetativ, etc.

Prin urmare, cel mai indicat lucru pe care il putem face in cazul in care ne confruntam cu acest dusman al frumusetii noastre este consultarea unui medic dermatolog. Acesta este singurul in masura sa determine cauze si sa indice un tratament adecvat fiecarui caz in parte.

Chiar daca tratamentele moderne sunt complexe si costisitoare, nu de putine ori sunt preferate tratamentele naturiste. Acestea detin marele avantaj de a se afla la indemana oricui si de a nu provoca reactii adverse iremediabile dupa utilizare. In prevenirea si tratarea acneei, un rol extrem de important il joaca insa si regimul alimentar.

Se recomanda de aceea consumarea de legume verzi precum: spanac, varza, laptuca, praz. Pe cat posibil vor fi evitate fainoasele, muraturile, condimentele picante, grasimile. Se va prefera painea graham sau cea de secara si se vor scoate definitiv din alimentatie conservele, mezelurile, branzeturile fermentate, afumaturile sau sarea in cantitate prea mare. Odata cu tinerea unei diete echilibrate, trebuie combatute si sedentarismul sau constipatia, generatoare de acnee. De asemenea, vitaminele B6 si H sunt esentiale pentru mentinerea sanatatii tenului, iar zincul si cromul previn acneea.

Marunteste 2 castraveti (de dimensiuni mici) fara sa le inlaturi coaja si adauga peste amestecul obtinut doua pahare cu apa clocotita. Lasa sa se infuzeze timp de patru ore, iar cu aceasta lotiune iti poti sterge tenul seara, dupa ce te-ai demachiat. Eficient in tratarea acneei este si sucul proaspat obtinut din frunze de patlagina.

Aplica pe suprafata tenului o masca obtinuta prin amestecarea pudrei de argila alba cu suc de castreveti sau suc de varza proaspat si las-o sa actioneze asupra tenului timp de un sfert de ora. Dupa ce s-a uscat, aceasta se indeparteaza cu apa minerala decarbogazificata.

Rezultate vizibile in stergerea si vindecarea urmelor lasate de acnee se obtin si prin aplicarea pe zonele afectate de comprese cu infuzie de rochita randunicii sau de panseluta de camp. Expunerea la razele soarelui (moderata! si nicidecum in zilele de canicula), baile de namol ce contin sulf si iod, mastile cu namol efecuate in cabinetele specializate contribuie de asemenea la mentinerea unui ten curat si sanatos.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri