Stim ca pentru a fi sanatosi trebuie sa mancam sanatos insa de multe ori, prinsi in mijlocul indeletnicirilor zilnice de la birou, nu acordam importanta cuvenita alimentatiei noastre. In pauzele dintre sedinte, chipsurile, dulciurile, produsele de fast-food sunt incluse cu cinste in meniul de birou al multora dintre noi.
Organismul nostru are insa nevoie de un regim alimentar echilibrat pentru mentinerea unui tonus energetic optim sau pentru arderea grasimilor. Alimentatia corecta la birou nu reprezinta insa o misiune imposibila. O putem obtine printr-un simplu exercitiu de vointa. In cazul in care te-ai hotarat sa renunti la vechiul stil alimentar si sa adopti unul mai sanatos, citeste cu atentie sfaturile noastre:
Mai mult ca sigur ca micul dejun reprezinta masa cea mai importanta a zilei din care nu trebuie sa lipseasca painea, bogata in carbohidrati, iaurtul ce contribuie la imbunatatirea memoriei sau cerealele, sursa sigura de fibre. Excelente pentru memorie sunt si nucile datorita continutului bogat de magneziu, fosfor, acid folic, potasiu, vitamine si saruri minerale. Aproape de ora pranzului se recomanda consumarea de fructe precum piersici, banane sau prune pentru ca acestea sunt furnizoare sigure de energie.
Pe cat posibil, incearca sa pastrezi ritmicitatea orelor de masa. Daca servesti masa intr-un alt loc decat biroul, ai grija ca mesele sa nu fie prea incarcate si diferentiate cantitativ pentru a nu suprasolicita aparatul digestiv.
Pentru mentinerea vitalitatii, organismul unei femei are nevoie de 2400 de calorii, iar din alimentatie nu trebuie sa lipseasca lipidele, glucidele si vitaminele. Daca timpul nu-ti permite sa iei o masa adevarata, ideale pentru o masa luata “pe fuga” sunt fructele si legumele in stare proaspata, salatele si iaurturile.
La ora pranzului, este indicat sa se consume carne de pui sau de peste sau orice alt tip de carne slaba si o salata proaspata de legume, bogata in vitamine, minerale si antioxidanti. Prin continutul sau bogat in acizi grasi omega-3, pestele ajuta la pastrarea agerimii mintii, stimuland in acelasi timp producerea de serotonina, hormonul ce induce starea de multimire.
De asemenea, nu refuza o portie modesta de cartofi fierti sau copti. Pe langa aportul de fibre, cartofii favorizeaza tranzitul digestiv, iar amidonul pe care il contin provoaca senzatia de saturatie. In plus, cartofii contin si vitamina B1, C, fier si magneziu, util in eliminarea stresului.
Exclude dulciurile din meniul si inlocuieste-le prin fructe proaspete sau sub forma de compoturi. Bea cat mai multa apa si limiteaza consumul de cafea la maxim o ceasca pe zi.
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural