11 Octombrie 2013 publicat în Sanatate 2 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
80% dintre bolile inimii pot fi insa prevenite adoptand un stil de viata sanatos. Activitatea fizica practicata cu regularitate, renuntarea la fumat si o alimentatie echilibrata sunt schimbari simple dar care influenteaza semnificativ sanatatea inimii.

Comunicat de presa

In Romania, aproximativ 150 000 de oameni mor anual de boli cardiovasculare. Astfel,
60% din totalul deceselor inregistrate sunt cauzate de boli ale inimii, iar estimarile indica date la fel de alarmante pe viitor, in special prin contributia factorilor de risc cardiovascular: colesterol, hipertensiune, obezitate, fumat, diabet, sedentarism...

80% dintre bolile inimii pot fi insa prevenite adoptand un stil de viata sanatos. Activitatea fizica practicata cu regularitate, renuntarea la fumat si o alimentatie echilibrata sunt schimbari simple dar care influenteaza semnificativ sanatatea inimii.

Ai grija de inima ta si a celor dragi in fiecare zi

Cu toate ca este una dintre cauzele majore care influenteaza dezvoltarea bolilor cardiovasculare, cresterea peste normal a colesterolului in sange nu este inca perceputa ca prezentand un potential pericol pentru starea de sanatate. Colesterolul este cunoscut si sub numele de „inamicul tacut”, deoarece un nivel crescut al colesterolului nu determina timp de ani de zile (adeseori zeci de ani!) o reactie a organismului care sa ne atraga atentia ca am avea o problema. Astfel nivelul crescut al colesterolului este depistat la un control de rutina, sau cand au aparut modificari ale arterelor ce au condus la boli severe sau complicatii redutabile ca infarctul miocardic sau accidentul vascular cerebral.

Sfaturi pentru inima

„Cateva schimbari relativ simple in stilul de viata pot contribui major la cresterea sanatatii inimii si a arterelor noastre. Reteta sanatatii cuprinde trei ingrediente simple: alimentatia sanatoasa, miscarea fizica zilnica si lipsa fumatului. Noi, specialistii in sanatatea inimii, va recomandam in primul rand consumul zilnic de legume si fructe si inlocuirea grasimilor saturate (de origine animala), cu „grasimile bune” (mono sau polinesaturate): uleiuri vegetale, margarine tartinabile de noua generatie - bogate in Omega 3 si 6, peste (somon, hering...) si fructe oleaginoase. Adaugati 30 de minute de activitate fizica zilnica si nu uitati sa nu fumati si sa va feriti de zonele in care se fumeaza. Adaugati la aceasta un control anual la medicul dumneavoastra si inima va functiona optim ani multi si sanatosi”, ne sfatuieste Prof.dr. Dan Gaita, Presedinte Fundatiei Romane a Inimii.

Foto homepage: Sanatate inima_Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri