23 Septembrie 2008 publicat în Sanatate 1 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Infectiile vaginale fac parte din istoricul bolilor genitale ale fiecarei femei. Preventia este cea mai importanta privind starea de sanatate a oricarui organism, asadar sa ne informam cu privire la metodele de prevenire ale infectiilor vaginale.

Infectiile vaginale fac parte din istoricul bolilor genitale ale fiecarei femei. Sunt atat de frecvente aceste infectii vaginale incat, la un moment dat, orice femeie este atinsa de o astfel de patologie manifestata mai mult sau mai putin intens. Tocmai de aceea este important ca fiecare femeie sa cunoasca acele cauze importante ce favorizeaza aparitia acestor infectii, cea mai frecventa dintre acestea fiind candidoza vaginala. Preventia este cea mai importanta privind starea de sanatate a oricarui organism, asadar sa ne informam cu privire la metodele de prevenire ale infectiilor vaginale.

1. Purtati lenjerie intima din bumbac, acesta permite cel mai bine aerisirea si totodata nu favorizeaza dezoltarea bacteriilor. Este indicat de asemenea sa purtati un protej-slip pe care sa il schimbati periodic.

2. Evitati folosirea tampoanelor interne la menstruatie, de preferabil folositi absorbantele (cele externe). Tampoanele prezinta factori de risc pentru aparitia infectiilor vaginale si pot de asemenea sa lase fibre intravaginal. O alternativa sanatoasa la menstruatie o reprezinta folosirea cupei menstruale, o solutie destul de nou aparuta pe piata produselor de igiena intima feminina.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Puroi în gât - cauze, simptome și tratament eficient Ce faci atunci când găsești un animal singur: Ghid complet în 10 pași de salvare a câinilor și pisicilor de pe stradă Ficus - ghid complet pentru îngrijirea și cultivarea plantei ornamentale

3. Nu faceti dusuri vaginale dese, maxim o data pe saptamana. Chiar daca ati auzit ca este bine ca dupa fiecare act sexual sa spalati zonele genitale, este vorba despre o curatare externa a acestora, nu despre spalaturile intravaginale. Flora vaginala este foarte sensibila si totodata are un rol protector impotriva infectiilor, mentinand un pH usor acid care nu permite dezvoltarea bacteriilor patologice. Dusurile vaginale “spala” flora normala vaginala cu rol protector, favorizand infectiile. Doar daca medicul ginecolog va indica spalaturi vaginale atunci le puteti face dupa indicatia acestuia.

4. Spalarea organelor genitale externe se face din fata in spate pentru a evita contaminarea cu bacterii din zona anala. Aceleasi miscari sunt indicate si la toaleta dupa nevoile fiziologice.

5. Femeile au nevoie de o anumita alimentatie tipic feminina, in functie de nevoile acestora. Nu incercati diete drastice care va pot scadea imunitatea.

Ceaiul de mentă - Beneficii și proprietăți pentru sănătate! Aromă, savoare și terapie într-o singură ceașcă de ceai Beneficiile consumului de quinoa și rețete delicioase Sfaturi esențiale pentru cultivarea trandafirilor în ghiveci

6. Nu folositi orice produs existent pe piata pentru igiena intima, mai bine intrebati ginecologul ce va recomanda. De multe ori aceste produse de igiena intima sunt responsabile de aparitia infectiilor genitale.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri