24 Octombrie 2013 publicat în Sanatate 68 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
In Romania sunt aproximativ 5000 de pacienti diagnosticati cu bolile Crohn si rectocolita ulcero-hemoragica. In acest moment, este estimat ca 2.5 - 3 milioane de persoane sufera de BII la nivelul intregii Europe.


„In cazul bolilor intestinale inflamatorii, din care fac parte boala Crohn si rectocolita ulcero-hemoragica, una dintre problemele majore este legata de diagnosticare. In foarte multe situatii, pacientii trec prin mai multe examinari inainte de a primi diagnosticul corect. Pot trece cateva luni sau chiar ani, intrucat simptomele BII sunt insuficient cunoscute iar uneori simptomatologia poate fi comuna cu a altor afectiuni ale tractului gastrointestinal. Cu o diagnosticare corecta si un tratament adecvat stabilit de comun acord cu medicul curant, pacientii cu BII pot avea o viata normala. In plus, acestia nu vor avea nevoie de spitalizari frecvente, ceea ce va reduce din costurile suportate de sistemul de sanatate”, a declarat Prof. Dr. Mircea Diculescu Presedintele Societatii Romane de Gastroenterologie si Hepatologie.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Nutritionistul Serban Damian ne invata cum sa mancam sanatos! 10 sfaturi bazate pe studii stiintifice despre cum sa ne organizam corect alimentatia Metode de tratament inovatoare pentru afecțiunile sistemului digestiv. Un faimos chirurg italian vorbește medicilor români despre inflamația cronică silențioasă a intestinului 10 tipuri de fructe uscate și cum să le integrezi în alimentația ta

Jumatate dintre pacientii cu BII experimenteaza frecvent recidive ale bolii si de multe ori manifesta si alte afectiuni intestinale. Aproximativ 53% dintre pacientii cu boala Crohn necesita spitalizare la 10 ani dupa diagnosticare, 30-50% dintre pacienti au nevoie de interventii chirurgicale si pana la 20% dintre acestia necesita o a doua operatie in 5-10 ani. In cazul a 20-40% dintre pacienti, BII sunt asociate cu aparitia unor altor afectiuni, precum cele ale ochilor, articulatiilor sau pielii.

Pentru a atrage atentia publicului larg, a autoritatilor si a factorilor de decizie asupra incidentei si gravitatii BII, Federatia Europeana a Asociatiilor de Pacienti cu Boala Crohn si Colita Ulcerativa si Organizatia Europeana de boala Crohn si Colita Ulcerativa au initiat campania de sensibilizare a opiniei publice "Join the fight against IBD" (Fiti alaturi de noi in lupta impotriva BII). Scopul acestei campanii, aflata la a doua editie, este acela de a imbunatati intelegerea generala in ceea ce priveste impactul fizic si socio-economic al bolii si imbunatatirea accelarata a standardelor de ingrijire a pacientilor cu BII in randul institutiilor din sanatate, furnizorilor de servicii medicale si autoritatilor. Anul acesta, campania a avut loc intre 13-14 februarie la Viena, cu ocazia celui de-al 8-lea congres al ECCO.

Bolile copilăriei: totul despre rujeolă Fructele de sezon sunt elixir de sănătate! Iată ce beneficii au pentru organism. Nu știai acest lucru despre cireșe! Află totul despre sarcina toxică direct de la doctorul ginecolog

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri