IN ACEST ARTICOL:
Poate ca la o prima vedere acest subiect pe care vi-l propun sa-l dezbatem pare unul banal. Da, este cazul sa vorbim despre igiena sexuala si responsabilitatea de a va informa ne revine noua, celor din sistemul medical.

Pentru barbati

Uneori barbatii care prezinta anumite infectii chiar asimptomatice au din cand in cand o mica secretie, cat o picatura, de lichid care poate avea diverse aspecte, desnitati sau mirosuri, insa pateaza slipul. Daca nu a fost vorba de o stare de excitare, aceste secretii sunt sigur anormale, chiar daca alta simptomatologie nu exista.

La menstruatie

Am auzit vorbe despre interzicerea bailor la menstruatie, despre evitarea dusurilor si folosirea unui prosop umed pentru igiena etc. Sa lamurim situatia: la menstruatie este obligatoriu dusul prin care sa se curete foarte bine zona genitala (atrag din nou atentia ca se evita spalaturile intravaginale, organismul avand mecanisme de autocuratare). Este recomandat dusul dimineata si seara insa baile fierbinti sunt de evitat, caci prin caldura maresc sangerarea, iar daca de obicei menstruatia este abundenta acest efect nu este deloc placut.

Daca a avut loc un contact sexual in aceasta perioada, acest fapt nu reprezinta un motiv pentru spalaturile intravaginale. Este totusi indicat ca macar in primele zile ale menstruatiei sa se evite actul sexual. Cat despre ultimele zile, sunt medici care aproba actul sexual, caci lichidul spermatic echilibreaza balanta hormonilor sexuali feminini, ajutand femeia sa aiba o menstruatie mai usoara, mai putin dureroasa si cu sangerari mai putin abundente.

Ce se foloseste la menstruatie

Astazi nu mai e cazul folositii vatei, caci exista metode foarte comode cum ar fi tampoanele, absorbantele sau cupa menstruala. Tampoanele sunt cele care se introduc intravaginal si este de preferabil sa nu le purtati mai mult de doua ore (desi in prospectul unora veti vedea scris pana la 6 ore) caci ele predispun la infectii prin imbibarea lor cu sangele menstral (care este un bun mediu de dezvoltare a bacteriilor) si flora vaginala ori, mai grav, datorita purtarii peste timpul sugerat pot duce la sindromul de soc toxico-septic, o situatie deosebit de grava, letala. De asemenea este de preferat sa evitati tampoanele caci acestea lasa fiblre pe peretii vaginali, in felul acesta predispun la infectii dupa folosire. Mai sunt si alte dezavantaje insa minore.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri